Politistii de la autostrazi au sanctionat soferii care au folosit nejustificat banda de urgenta pe autostrada A2

Politistii de la autostrazi au desfasurat, in weekend, o actiune pentru depistarea si sanctionarea celor care folosesc in mod nejustificat banda de urgenta a autostrazii si au aplicat 30 de sanctiuni.

In zilele de 22 si 23 iulie a.c., politistii Brigazii Autostrazi si Misiuni Speciale a Politiei Romane au desfasurat activitati, pe autostrada A2 Bucuresti – Constanta, pentru depistarea si sanctionarea persoanelor care folosesc in mod nejustificat banda de urgenta.

In cadrul actiunii au fost aplicate 30 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 5.800 de lei.

Astfel, politistii au aplicat 6 sanctiuni contraventionale pentru oprirea pe banda de urgenta, 5 pentru circulatia pe banda de urgenta si 18 sanctiuni pentru alte abateri la normele rutiere.

De asemenea, un conducator auto a fost depistat conducand sub influenta bauturilor alcoolice, fiind sanctionat cu amenda contraventionala si retinerea permisului de conducere, in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Citeste si:
Dan Barna a explicat cum vor fi cheltuite cele 30 mld. euro din PNRR
Dan Barna a explicat cum vor...

Politistii au beneficiat de sprijinul colegilor de la Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I., care au actionat cu un elicopter.

Conform articolului 74 din O.U.G. 195 din 2002 actualizata pe autostrazi sunt interzise:

(1) Pe autostrazi este interzisa circulatia pietonilor, a autovehiculelor cu gabarite sau mase depasite, fara autorizatie speciala de transport eliberata de administratorul drumului public, conform reglementarilor in vigoare, a vehiculelor cu tractiune animala, a animalelor, a vehiculelor trase sau impinse cu mana, a bicicletelor si mopedelor, a tractoarelor si masinilor autopropulsate pentru lucrari agricole, precum si a vehiculelor care, prin constructie sau din alte cauze, nu pot depasi viteza de 50 km/h.

(2) De asemenea, pe autostrazi sunt interzise invatarea conducerii unui vehicul, incercarile prototipurilor de sasiuri si de autovehicule, manifestatiile, defilarile, caravanele publicitare, antrenamentele si competitiile sportive de orice fel, precum si cortegiile.

Citeste si:
Autostrada Soarelui intra in reparatie
Autostrada Soarelui intra in...

(3) Se interzice circulatia, oprirea sau stationarea autovehiculelor pe banda de urgenta, cu exceptia cazurilor justificate, precum si a autovehiculelor cu regim de circulatie prioritar.

(4) Circulatia autovehiculelor destinate transportului public de persoane sau de marfuri se efectueaza, de regula, numai pe banda marginala din partea dreapta a autostrazii, in sensul de mers.

Sursa foto: Milos Muller / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri