Totodata, alaturi de obiectivul de a dezvolta si intari colaborarea pe termen lung, Toyota si Mazda au fost de acord sa intre intr-o alianta reciproca de actionariat care mentine independenta si egalitatea ambelor companii. In colaborarea de capital, cele doua companii au agreat ca Toyota sa subscrie si sa cumpere actiuni nou emise de Mazda si, totodata, Mazda va subscrie si va achizitiona actiuni proprii Toyota in suma echivalenta actiunilor Mazda. Valoarea actiunilor cumparate reciproc de catre cele doua companii va fi echivalenta.

Industria auto cunoaste provocari din ce in ce mai mari, inclusiv regulamente de mediu si de siguranta mai stricte pentru autovehiculele noi, dar si aparitia unor competitori din alte industrii, precum si diversificarea afacerilor din sfera mobilitatii. Avand in vedere viitorul acestei industrii, in plus fata de a-si pune in valoare punctele forte individuale pentru a imbunatati in continuare tehnologii si pentru a-si intari si mai mult bazele afacerilor, Toyota si Mazda au ca scop sa isi extinda colaborarea si sa obtina o crestere sustenabila prin intermediul parteneriatului lor si sa adreseze si sa depaseasca aceste provocari existente.

Pe 13 mai 2015, Toyota si Mazda au initiat o colaborare pentru a dezvolta un parteneriat comun, cu beneficii reciproce, prin valorificarea resurselor celor doua companii si completarea mutuala a produselor si tehnologiilor cu scopul de a face masini si mai atragatoare. De atunci, ambele companii au discutat diverse zone de explorat, bazandu-se pe principiul crearii unei relatii de lunga durata, favorabila si de egalitate.

Pe termen mediu si lung, cele doua companii vor construi o relatie ce respecta autonomia si egalitatea celor doua parti si vor actiona eficient in proiectele agreate. Companiile vor accelera colaborarea bilaterala in calitate de parteneri pe termen lung si vor contribui la dezvoltarea unei societati sustenabile prin depasirea asteptarilor clientilor.

Sursa foto: nd3000 / Shutterstock