Continental a inceput la Brasov productia unitatilor de transfer fluide AdBlue, in cadrul noului proiect Selective Catalytic Reduction (SCR). Acesta ofera o solutie eficienta pentru reducerea emisiilor de oxizi de nitrogen, NOx.

Motoarele diesel, comparativ cu motoarele pe benzina, prin prisma specificului arderii amestecului aer-combustibil, produc emisii mai mari de oxizi de azot si de particule. Acestea sunt emisii poluante cu efect nociv asupra mediului inconjurator si a omului.

Continental Brasov va deveni principala locatie de productie pentru modulul SCR la nivel mondial cu o capacitatea de productie anuala planificata de 4 milioane de unitati. „Cresterea rapida a capacitatii de productie este o provocare si, in acelasi timp, o mare oportunitate pentru echipa Continental Brasov de a-si dezvolta competentele si capacitatile”, a spus Dr. Joachim Zirbs, directorul locatiei.

„Solutiile inovative ale noului produs SCR contribuie major la cresterea locatiei si a dezvoltarii noastre ca si angajator progresist si atractiv. Suntem nerabdatori sa continuam proiectele de succes incepute, cu ajutorul a 200 de noi colegi pe care ii asteptam sa ni se alature pana la sfarsitul anului", a declarat Ramona Porca, managerul resurse umane al locatiei.

Compania se afla in Brasov de sase ani. In septembrie 2016 a fost inaugurat un nou centru de inginerie. Continental produce in Brasov unitati de alimentare cu combustibil, unitati de trasfer fluide AdBlue si o serie de componente necesare acestor unitati, spre exemplu pompe, filtre etc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri