Continental Romania a anuntat in mai ca vrea sa angajeze 1.500 de persoane pana la finalul anului, cu 500 mai mult decat avea in plan la inceputul anului.

“Ne-am propus sa angajam mai mult de 1.500 de oameni in urmatoarele luni in Romania si sunt bucuros sa vad ca avem conditii excelente de lucru in noua si moderna cladire din Sibiu. Faptul ca avem atat productie cat si cercetare si dezvoltare in aceeasi locatie, este un avantaj mare pentru clientii nostri, dar si pentru echipele care dezvolta si fabrica produsele noastre. Suntem mandri de echipa noastra de peste 13.000 de angajati in Romania si abia asteptam sa le uram “bun venit” unor noi angajati in Sibiu, Timisoara, Brasov, Carei, Nadab si Iasi”, a spus Christian von Albrichsfeld.

Continental Sibiu a implinit in mai 10 ani de activitate si a inaugurat structura unei noi cladiri de cercetare si dezvoltare. Noua cladire va avea doua etaje cu o suprafata totala de 7.000 de metri patrati, un laborator de peste 1000 mp, oferind astfel spatiu pentru o echipa mai mare. Constructia a fost inceputa in luna martie 2014, iar inceperea activitatii este planificata pentru luna octombrie 2014.

“Continental Automotive Systems a fost una dintre primele companii care si-au deschis o afacere in Zona Industriala de Vest din Sibiu, acum 10 ani. In prezent este recunoscuta ca fiind cea mai mare si mai importanta companie din aceasta zona industriala, atat din punct de vedere al cifrei de afaceri cat si al suprafetei ocupate de zona de productie. In 2014 crestem in continuare volumul de unitati produse, dar si activitatile din zona de cercetare si dezvoltare. De asemenea, vom construi noi cladiri pentru R&D si pentru productie”, a declarat Oswald Kolb, director general al Continental Automotive Systems Sibiu.

De la o echipa de doar 30 de angajati, in decurs de 10 ani, compania a creat mai mult de 2.800 de locuri de munca, dintre care 800 pentru ingineri. Au fost construite 4 module de productie si un centru de cercetare si dezvoltare foarte performant, fiind unul dintre angajatorii si producatorii de top din industria auto din aceasta regiune.

Planurile Continental la Sibiu
Planurile de dezvoltare pentru locatia Sibiu includ in 2014 si extinderea activitatilor, care vor duce la folosirea pe deplin a noii cladiri pentru cercetare si dezvoltare si vor pregati inceputul unei noi echipe de productie pentru Sisteme Avansate de Asistenta la Condus (Advanced Driver Assistance Systems), care isi va incepe activitatea in 2015.

In anii ce urmeaza, locatia are mai multe planuri de extindere atat in cercetare si dezvoltare, cat si in productie, generand mai multe locuri de munca pentru muncitori calificati, necalificati si pentru absolventi de universitate.

Tehnologie produsa la Sibiu
“Unele dintre produsele dezvoltate in centrul de cercetare si dezvoltare din Sibiu sunt sistemele inteligente de franare si asistenta la conducere si pedala de acceleratie cu limitare a vitezei in cazul in care sunt detectate obstacole in fata autovehiculului. In productie, inginerii, tehnicienii si operatorii aplica cele mai noi tehnologii industriale. In fiecare luna, locatia noastra produce peste doua milioane de unitati electronice de control pentru industria auto”, a explicat Oswald Kolb.

Portofoliul este alcatuit din module electronice de control al scaunelor, al usilor si al airbagurilor, management al motorului si unitati electronice de control pentru transmisie, care folosesc o tehnologie hibrida, acestea fiind produse doar in alte 4 locatii Continental din lume.

Cu o cifra de afaceri de 33,3 miliarde de euro in 2013, Continental se numara printre cei mai importanti furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Cu produsele sale din domeniul sistemelor de franare, al sistemelor si componentelor de propulsie si de rulare, panouri de bord, solutii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope si produse tehnice din elastomeri, Continental isi aduce contributia la siguranta deplasarilor si protejeaza clima. In plus, Continental este un partener competent in comunicarea auto interconectata. Pentru Continental lucreaza in prezent peste 182.000 de angajati in 49 de tari.

Pana la sfarsitul anului 2013, Continental a investit peste 830 de milioane de euro in activitatile din Romania. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate in Romania. Continental detine sapte unitati de productie si trei centre de cercetare si dezvoltare in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Continental este partener al unui joint-venture in Slatina si are un centru de distributie al anvelopelor pentru Europa de Est, in Sacalaz. Continental avea la finalul anului 2013 peste 13.000 de angajati si isi va mari echipa cu aproximativ 1.500 noi membri in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri