Furnizorul international de componente si solutii pentru industria automotive Continental a investit anul trecut in Romania peste 75 milioane euro si a angajat 1.000 de persoane, iar anul acesta va mai crea inca 1.000 de locuri de munca.
“Echipei Continental din Romania i se vor alatura peste 1.000 de noi membri auto-motivati in 2012” a declarat Anica Stoica, coordonator resurse umane pentru Continental in Romania.

De la inceputul activitatii concernului in Romania, in anul 2000, Continental a investit peste jumatate de miliard in Romania si a generat peste 10.500 de locuri de munca in cele trei centre de cercetare si dezvoltare si sapte unitati de productie, din Timisoara, Nadab, Carei, Sibiu, Brasov si Iasi.

Anul acesta, diviziile Automotive din Continental Romania (Chassis & Safety, Interior, Powertrain) vor continua sa se dezvolte. Investitiile vor fi facute atat in cercetare si dezvoltare cat si in extinderea capacitatii de productie a fabricilor.

Cele trei centre de inginerie auto din Timisoara, Sibiu si Iasi si cele trei unitati de productie din Timisoara, Sibiu si Brasov, au adus investitii in Romania de aproximativ 235 milioane de euro si au creat peste 5.200 de locuri de munca de la infiintare si pana la finalul anului 2011.

Grupul Rubber (ContiTech si Anvelope) a investit, pana la finalul anului 2011, circa 350 de milioane de euro in Romania si a creat peste 5300 locuri de munca. ContiTech a investit in perioada amintita circa 80 de milioane de Euro si a generat 3600 noi locuri de munca in Romania. ContiTech si-a dezvoltat centrele de productie in Carei, Nadab si Timisoara. Divizia Anvelope a investit in 2011 in fabrica din Timisoara peste 51 milioane Euro, iar din 1999 pana in prezent suma investita ajunge la peste peste 260 de milioane Euro si a angajat peste 1700 de persoane.

Diviziile Continental sunt furnizori si parteneri ai celor mai importanti producatori de masini la nivel mondial si colaboreaza cu succes si cu producatorii locali Dacia si Ford.

Cu o cifra de afaceri de 30,5 miliarde de euro in 2011, Continental se numara printre cei mai importanti furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Pentru Continental lucreaza in prezent 164.000 de angajati in 46 de tari.

Pana la sfarsitul anului 2011, Continental a investit aproape 575 de milioane de euro in activitatile din Romania. Atat Automotive Group cat si Rubber Group sunt reprezentate in Romania. Continental detine sapte unitati de productie, trei centre de cercetare si de dezvoltate in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Continental este partener al unui joint-venture in Slatina si al unui centru de distributie al anvelopelor pentru Europa de Est, in Sacalaz. Continental are in prezent peste 10.500 de angajati in Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri