"Am investit anul trecut peste 130 de milioane de euro in activitatile noastre din Romania. Aceasta suma a fost cheltuita pe tehnologie de varf, pe cladiri noi si software. Aproape 5.000 de ingineri dezvolta produse si software pentru mobilitatea viitorului. Echipa noastra de ingineri lucreaza la dezvoltarea conceptului de condus autonom, aplicatii pentru masini interconectate si eficientizarea consumului de combustibil. Echipa Autosar din Romania dezvolta platforme software pentru clienti importanti din intreaga lume“, a spus Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental Romania.

Noi angajari la Continental in Romania

Continental are centre de cercetare si dezvoltare in Timisoara, Sibiu, Iasi si Brasov si unitati de productie in Brasov, Sibiu, Timisoara, Nadab si Carei, unde lucreaza 16.500 de persoane, dupa ce anul trecut echipa a fost marita cu 1.500 de persoane. Anul acesta, vor fi angajate inca 1.000 de persoane.

"In acest an avem pozitii deschise atat pentru muncitori, cat si pentru absolventii de facultate si inginerii cu experienta in domeniul automotive si software, pe care vrem sa ii angajam in centrele de cercetare si dezvoltare si in fabricile din tara. In conditiile in care piata se dezvolta in aceeasi directie, ne asteptam sa crestem cu peste 1.000 de persoane si in acest an“, a adaugat Anica Stoica, directorul de personal in cadrul Continental Romania.

In perioada 1999-2015, Continental a investit 1.130 de milioane de euro in activitatile din Romania. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate in Romania. Continental detine sapte unitati de productie si patru centre de cercetare si de dezvoltare in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Continental este partener al unui joint-venture in Slatina si are un centru de distributie al anvelopelor in Bucuresti.

Sursa foto: Corepics VOF / shutterstock.com