In prezent sunt 19.700 de angajati in Romania, dupa ce anul trecut 1.500 de persoane s-au alaturat echipei pe diferite pozitii, atat in centrele de inginerie, cat si in unitatile de productie. Ei lucreaza la tendintele industriei auto: conducere autonoma, electrificare si conectivitate.

„Compania Continental este prezenta in Romania cu toate cele cinci divizii. O gama larga de masini sunt echipate cu echipamentele eletronice, anvelope si produse ContiTech, cum ar fi curelele de transmisie si tevile de ventilatie si aer conditionat, produse in Romania. Ne concentram pe cele mai relevante domenii tehnologice in sectorul automotive, inclusiv materialele din cauciuc pentru pneuri, electrificarea, conectivitatea si conducerea automata, respectiv autonoma. Peste 5.700 de ingineri si specialisti IT lucreaza in centrele noastre de cercetare si dezvoltare. Cu idei inovative, noi modalitati de a promova cooperarea in acest sector si o viziune pe termen lung in domeniul auto, compania Continental este pregatita pentru viitor“, a spus dr. Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental in Romania.

Concernul a facut investitii de peste 175 de milioane de euro in 2017 in locatiile sale din Romania. Compania a investit in infrastructura, echipamente si in tehnologii de ultima generatie pentru centrele sale de cercetare si dezvoltare, precum si pentru unitatile de productie.

„Continental creste continuu si dezvolta tehnologii care sunt in tendintele pietei. Acest fapt va ajuta compania sa continue cresterea si in 2018. Echipa din Romania contribuie la stabilirea de solutii inovatoare pentru smart cities. Inginerii din Romania lucreaza intr-un sector in continua miscare, suntem in conexiune cu clientii nostri si crestem impreuna. Prin intermediul software-ului si a noilor tendinte si metode precum digitalizarea, cloud, big data, inteligenta artificiala, compania creeaza produse vii, personalizabile si adaptabile nevoilor intregii industrii“, a precizat dr. Christian von Albrichsfeld.

Sursa foto: Photo by Dylan Gillis on Unsplash