Producatorul german de componente auto si anvelope Continental va face anul acesta noi angajari, numarul de salariati in Romania urmand sa depaseasca 20.000 de persoane.

In prezent sunt 19.700 de angajati in Romania, dupa ce anul trecut 1.500 de persoane s-au alaturat echipei pe diferite pozitii, atat in centrele de inginerie, cat si in unitatile de productie. Ei lucreaza la tendintele industriei auto: conducere autonoma, electrificare si conectivitate.

„Compania Continental este prezenta in Romania cu toate cele cinci divizii. O gama larga de masini sunt echipate cu echipamentele eletronice, anvelope si produse ContiTech, cum ar fi curelele de transmisie si tevile de ventilatie si aer conditionat, produse in Romania. Ne concentram pe cele mai relevante domenii tehnologice in sectorul automotive, inclusiv materialele din cauciuc pentru pneuri, electrificarea, conectivitatea si conducerea automata, respectiv autonoma. Peste 5.700 de ingineri si specialisti IT lucreaza in centrele noastre de cercetare si dezvoltare. Cu idei inovative, noi modalitati de a promova cooperarea in acest sector si o viziune pe termen lung in domeniul auto, compania Continental este pregatita pentru viitor“, a spus dr. Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental in Romania.

Concernul a facut investitii de peste 175 de milioane de euro in 2017 in locatiile sale din Romania. Compania a investit in infrastructura, echipamente si in tehnologii de ultima generatie pentru centrele sale de cercetare si dezvoltare, precum si pentru unitatile de productie.

„Continental creste continuu si dezvolta tehnologii care sunt in tendintele pietei. Acest fapt va ajuta compania sa continue cresterea si in 2018. Echipa din Romania contribuie la stabilirea de solutii inovatoare pentru smart cities. Inginerii din Romania lucreaza intr-un sector in continua miscare, suntem in conexiune cu clientii nostri si crestem impreuna. Prin intermediul software-ului si a noilor tendinte si metode precum digitalizarea, cloud, big data, inteligenta artificiala, compania creeaza produse vii, personalizabile si adaptabile nevoilor intregii industrii“, a precizat dr. Christian von Albrichsfeld.

Compania Continental produce anual in fabricile sale din Romania peste 150 de milioane de unitati destinate industriei auto. Solutiile si produsele inovative contribuie semnificativ la conducerea automata si la mobilitatea in siguranta pe sosea.

„In 2017, am angajat 1.500 de colegi noi, care fac parte acum din marea familie Continental. In 2018 intentionam sa crestem echipa cu peste 1.000 de persoane, in locuri de munca precum software si IT & C, inginerie electrica si mecanica, inginerie de proces, operatori in aria de productie. Vizam viitori colegi cu un nivel de experienta ce porneste de la tineri profesionisti la persoane cu un nivel mediu de experienta si pana la experti. Noi, aici, la Continental, credem ca valorile creeaza valoare si de aceea suntem profund axati pe cresterea membrilor echipei noastre si oferim optiuni variate de dezvoltare a carierei. In cadrul companiei puteti alege sa fiti un manager de proiect, un expert, un manager de echipa, sau sa va incepeti cariera ca stagiar in numeroasele noastre programe internationale“, a declarat Anica Stoica, directorul de resurse umane al Continental in Romania.

O investitie la un nivel comparabil cu anul precedent este planificata de Continental pentru 2018. Compania va investi in dezvoltarea oamenilor, in infrastructura locatiilor si in echipamente si tehnologii de ultima generatie.

Continental are unitati de productie la Brasov, Carei, Iasi, Nadab, Sibiu, Timisoara.

Sursa foto: Photo by Dylan Gillis on Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri