Continental are in plan anul acesta o marire a numarului de angajati cu aproximativ 7.000 de persoane, in cazul dezvoltarii corespunzatoare a pietelor, dintre care 1.000 in Romania.

"Cei 1.000 de noi membri ai echipei Continental Romania vor putea alege locatia pe care si-o doresc: Timisoara, Sibiu, Iasi, Brasov, Nadab sau Carei, in specializarile: inginer software, hardware sau mecanic, tehnicieni, electricieni, operatori de linie sau mecanici de intretinere, iar procesul de recrutare va fi simplificat utilizand o noua baza de date - IBM Kenexa", spun reprezentantii companiei.

In anul 2013, Continental a creat locuri de munca in special in China (aproximativ 1.800), Romania (aproximativ 1.500) si America de Nord (aproximativ 1.500).

„Din cele 1000 posturi disponibile in Romania in 2014, jumatate vizeaza absolventii facultatilor tehnice: automatica, calculatoare, electronica, telecomunicatii, electrotehnica si mecanica. Pentru posturile deschise in unitatile de productie, pregatim personalul in cadrul fiecarei unitati si ne bazam acum si pe prima generatie care va absolvi Scoala Profesionala, sa isi inceapa activitatea,” a declarat directorul pentru cercetare si dezvoltare al concernului Continental in Romania, Christian von Albrichsfeld.

Cu o cifra de afaceri preliminara de aproximativ 33,3 miliarde de euro in anul 2013, Continental se numara printre cei mai importanti furnizori pentru industria auto la nivel mondial. In prezent, Continental are aproximativ 178.000 de angajati in 49 de tari.

Pana la sfarsitul anului 2013, Continental a investit peste 830 de milioane de euro in activitatile din Romania. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate in Romania. Continental detine sapte unitati de productie si trei centre de cercetare si de dezvoltare in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Continental este partener al unui joint-venture in Slatina si are un centru de distributie al anvelopelor pentru Europa de Est, in Sacalaz. Continental avea la finalul anului 2013 peste 13.000 de angajati si isi va mari echipa cu peste1500 noi membri in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri