Tarile care cheltuiesc cel mai mult pentru cercetare si dezvoltare sunt Coreea de Sud si Israel. Romania este in a doua jumatate a clasamentului.

"Din 250 de tari, doar 70 aloca fonduri pentru cercetare si dezvoltare mai mult de 2% din PIB. Printre acestea se numara Statele Unite, Germania, Australia, Singapore, Slovenia, etc. Tarile care aloca peste 4% din PIB diverselor forme de cercetare si dezvoltare sunt Coreea de Sud si Israel. Romania este in a doua jumatate, noi alocam 0,3% din PIB pe an, circa 1,5 miliarde, sau 75 de dolari pe an pe cap de locuitor. Deci lunar pe cercetare dezvoltare, Romania cheltuie per individ 6,25 dolari", spune managerul.

Faptul ca, in prezent, Romania este in urma multor tari in ceea ce priveste dezvoltarea inteligenta a oraselor ar putea fi un avantaj in viitor intrucat vom putea implementa tehnologiile cele mai bune, testate deja de alte tari, asa cum este in prezent Internetul.

"Ultima planificare urbana a fost in 1985. Starea in care este Bucurestiul in ziua de astazi, eu nu o vad ca un lucru negativ. Este exact cum a fost starea Internetului in Romania in 1990. Pentru ca noi daca in 1990 nu aveam nimic, nu ajungeam astazi a cincea tara din lume din punct de vedere a vitezei de Internet. Si exista sanse foarte mari ca o data cu introducerea de 5G sa ajungem pe locul 3. Bucurestiul este un camp de bataie enorm in care se poate face orice. Trebuie pe de alta parte sa crestem presiunea, sa avem diverse initiative pentru a putea face aceste transformari si din punct de vedere al orasului", a precizat Marian Popa.

Sursa foto: Mircea Dragos