AutoScout24, unul dintre cele mai mari site-uri cu anunturi auto din Europa, cu o oferta de peste 2,4 milioane de masini, a realizat un top zece cu cele mai dorite masini accesate de pe domeniul romanesc.

Iata care sunt si cum s-au schimbat aceste masini de-a lungul timpului:

1. BMW Seria 3

Parcursul sau istoric cuprinde 6 generatii, din 1975 pana in prezent, unde Gran Turismo este cel mai recent model din aceasta serie. Pentru compania BMW, Seria 3 este cel mai bine vandut model din toate timpurile.

2. Volkswagen Golf

Volkswagen Golf a fost creat in 1974 de catre Giorgetto Giugiaro pentru a inlocui popularul Volkswagen Beetle. Dupa mai bine de 40 de ani, Volkswagen Golf ramane favorita soferilor de toate varstele oferind calitate, siguranta si performanta. Pentru cei atenti cu mediul inconjurator exista doua noi versiuni, electric si hibrid.

3. Audi A4

In anul 1994 a fost introdus succesorul lui Audi 80, Audi A4. In 1995 a aparut station wagon, varianta cu 5 usi. Audi A4 pastreaza cea mai inalta calitate ce se reflecta in numarul scazut de modificari aduse originalului in fabrica.

4. Audi A6

Audi A6 a fost lansat in 1994 inlocuind vechiul Audi 100 in clasa masinilor executive. A fost disponibil in variantele sedan si break, mai tarziu varianta break fiind redenumita “Avant”.

5. Volkswagen Passat

Volkswagen Passat a fost lansat in anul 1973, designul sau fiind creat de catre Giorgetto Giugiaro. Volkswagen Passat a fost versiunea mai rapida a competitorului sau, Audi 80. Modelul Passat este inlocuitorul vechiului Volkswagen Typ 3 ( Volkswagen 1500) si Typ 4 ( Volkswagen 411 si 412), acesta fiind unul dintre cele mai moderne autoturisme de familie din Europa la acea vreme.

6. Nissan GT-R

Primul Nissan Skyline a fost produs intre anii 1969- 1972, fiind proiectat de catre Shinichiro Sakurai de la inceput, si ramanand o influenta principala asupra modelului pana la moartea sa in 2011. In 1989 apare o noua versiune a modelului purtand numele de Nissan Skyline GT-R. Acesta a castigat cursa de 24 de ore de la Spa in 1991, toate cele 29 de curse din Campionatul Japonez de Turisme. In 1991 si 1992 a castigat campionatul Australian, iar in 1993 o schimbare de regulament a exclus Nissan GT-R din campionat. Detine un Guinness World record – Cea mai rapida accelerare de la 0-60 mph de catre o masina de productie cu 4 locuri.

7. Ford Fiesta

Ford Fiesta este produsa din 1976, la momentul actual fiind produsa cea de-a saptea generatie. Ford Fiesta este cea mai mica masina produsa de Ford. Imediat dupa lansarea modelelor Fiat 127 si Renault 5, Henry Ford II a aprobat dezvoltarea modelului Ford Fiesta in 1972. Primul Ford Fiesta este prezentat in 1976 la cursa de 24 de ore de la Le Mans. Ford a ajuns sa vanda peste 16 milioane de modele Ford Fiesta din 1976, acesta devenind unul dinte cele mai vandute modele dupa Escort si seria F.

8. Mitsubishi Lancer

Mitsubishi Lancer este o masina compacta produsa de la inceputul anului 1973 de catre producatorul japonez Mitsubishi. Este intalnita in unele cazuri ca step-hatchback, tiltback sau varianta combi a modelului Mitsubishi Colt.

In perioada 1973 – 2008 s-au vandut peste sase milioane de unitati. Cea mai cunoscuta versiune a sa este “Evolution”, care a inregistrat mai multe victorii de raliu. In august 2017, Mitsubishi opreste productia modelului Lancer, cu exceptia Taiwanului si a continentului chinezesc.

9. Lancia Delta

Primul model Lancia Delta a fost un hatchback cu 5 usi, proiectat de catre Giorgetto Giugiaro si lansat in anul 1979. O versiune speciala a acestui model a fost Delta HF Integrale, versiunile modificate HF dominand Campionatul Mondial de Raliuri. Dupa terminarea productiei in 1994, Bruno Maggiora a incercat sa convinga producatorul Lancia sa continue productia modelului Delta prin o a treia evolutie, Delta Integrale Viola, singura masina EVO III denumita dupa culoarea sa violet intens.

10. Mercedes Benz C Class

Este considerat cel de-al doilea model economic, dupa A Class al marcii Mercedes-Benz. A fost conceput pentru uz familial fiind o masina spatioasa si voluminoasa, avand diferite versiuni sportive si chiar convertibile.

Primul sedan C-Class (C 220) a fost produs la 1 iunie 1993, iar primul din a doua generatie (C 180) a aparut la 18 iulie 2000. Desi a fost disponibil ca sedan si ca station wagon, seria C 180 a debutat in 2000 intr-o versiune Sport-Coupe care a devenit clasa CLC Mercedes-Benz. Clasa CLC a ramas in productie pana in 2011, cand a fost inlocuita de un nou coupe de clasa, C 200, pentru modelul 2012.

Sursa: AutoScout24

Photo by Benjamin Child on Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri