Pentru reabilitarea unui segment de 28 de kilometri din drumul care face legatura intre Arad si statiunea montana Moneasa a fost aprobata o finantare de 78 de milioane de lei, in cadrul Programului national deDezvoltare Locala (PNDL), scrie Transport Times.

Valoarea estimata a proiectului este de 80.887.142 lei cu TVA, din care finantarea prin PNDL este de78.299.573 lei, respectiv 96,80 % din costurile totale. Consiliului Judetean Arad va contribui cu2.587.569 lei la proiect.

"Este un drum important, strategic nu doar din punct de vedere al infrastructurii rutiere, ci si pentrudezvoltarea turismului din judetul nostru. Prin modernizarea acestui tronson, Birsa-Moneasa-limita judet Bihor, realizam o legatura facila si sigura a intregului judet, cu Moneasa dar si o legatura directa a statiunii cu judetul Bihor. Practic «deschidem» accesul dinspre Bihor inspre statiunea Moneasa si ii oferim o oportunitate de dezvoltare suplimentara", a afirmat Iustin Cionca, presedintele Consiliului Judetean Arad.

Din pacate, reabilitarea celor 28 de kilometri de drum din Arad nu va putea incepe mai devreme de 2019, conform autoritatilor judetene, din cauza procedurilor lungi de atribuire a lucrarilor prin licitatie. Astfel, drumul ar urma sa fie finalizat cel mai devreme in 2021.

Photo by Noah Glynn on Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri