Registrul Auto Roman a verificat din punct de vedere tehnic in trafic, pe parcursul anului trecut, 71.750 de vehicule la nivelul intregii tari. La jumatate dintre acestea inspectorii RAR au constatat diferite neconformitati, de natura tehnica sau legate de acte.

Cele mai multe probleme au fost constatate la instalatia electrica de iluminare si semnalizare (31,54%) punti, jante si anvelope (14,38%) sasiu si elemente ale sasiului (10,35%).

Neconformitati la sistemul de franare au fost depistate la 3,59% dintre vehiculele si in 1,73% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de directie. In urma masuratorilor efectuate s-a stabilit depasirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 3.612 autovehicule.

Inspectorii RAR au depistat in trafic si vehicule cu probleme mai grave la sistemele de franare, directie sau la punti, jante, anvelope si mecanismul de suspensie. Astfel, in cazul a 3.675 vehicule s-a considerat ca acestea prezinta pericol iminent de accident.

In urma controalelor mixte desfasurate de Registrul Auto Roman si Politia Rutiera au fost aplicate 25.307 sanctiuni, au fost retinute 539 de permise de conducere si au fost retrase 19.320 de certificate de inmatriculare. Din cauza problemelor tehnice grave constatate, 131 de vehicule au fost imobilizate si 64 de inspectii tehnice periodice au fost anulate. In situatiile in care una dintre masurile luate a fost retinerea certificatului de inmatriculare, acesta poate fi redobandit numai dupa efectuarea unei inspectii tehnice specifice la reprezentantele RAR.

Directorul General al Registrului Auto Roman, ing. George-Adrian Dinca, mentioneaza ca rezultatele controalelor desfasurate in trafic nu reflecta starea generala a parcului auto din Romania, deoarece echipajele mixte RAR – Politie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defectiuni.

Sursa foto: Sursa foto: Trafic/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri