Registrul Auto Roman a verificat in primele 6 luni sub 1% din masinile care circula in Romania

Registrul Auto Roman (RAR) a verificat in primele 6 luni doar 33.508 vehicule in toata tara, desi parcul auto national depaseste 6,4 milioane de masini. Din pacate, nici 1% dintre masinile de pe soselele Romaniei nu au fost oprite pentru verificari.

"Registrul Auto Roman a verificat din punct de vedere tehnic in trafic, in primele 6 luni ale acestui an, 33508 vehicule, in toata tara. In urma controalelor inspectorii RAR au constatat deficiente tehnice majore si/sau periculoase la 15.235 de vehicule (45,47%), declarate neconforme," se arata in comunicat.

Peste 1.700 de vehicule verificate tehnic in trafic de la inceputul acestui an de inspectorii RAR prezentau pericol iminent de accident

Cele mai des intalnite deficiente tehnice au fost la instalatia electrica de iluminare si semnalizare (26,73%), emisii poluante (21%), punti, jante, anvelope si suspensie (11,56%), vizibilitate (12%) precum si la sistemele de franare (4%) si directie (1,5%).

Aproximativ doua procente dintre vehicule prezentau probleme legate de inspectia tehnica periodica (ITP fals, expirat sau anulat).

Citeste si:
Mită de un milion de euro ascunsă în ligheane și găleți
Un milion de euro ascunși în...

In urma controalelor mixte desfasurate de RAR si Politia Rutiera, in prima jumatate a anului 2019 au fost aplicate aproape 11.000 de amenzi contraventionale si au fost retrase 8.689 de certificate de inmatriculare.

In situatia in care una dintre masurile luate a fost retinerea certificatului de inmatriculare, acesta poate fi redobandit numai dupa efectuarea unei inspectii tehnice specifice la reprezentantele RAR din tara.

Rezultatele controalelor desfasurate in trafic nu reflecta starea generala a parcului auto din Romania, deoarece echipajele mixte RAR-Politie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defectiuni.

Citeste si:
Vor trebui inmatriculate trotinetele electrice?
Inmatricularea vehiculelor...
Sursa foto: By Paolo Bona / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri