Autonom, companie de servicii in domeniul mobilitatii, cu inchirieri pe termen scurt, mediu, lung, management de flota, shuttle, va ajunge anul acesta la o cifra de afaceri de 50 de milioane euro, dupa preluarea BT Operational Leasing, divizie a Bancii Transilvania, a declarat pentru wall-street.ro Dan Stefan, co-fondator si managing partner Autonom Rent a car in emisiunea Inspiratie in Business.

Anul trecut, grupul de firme a inregistrat afaceri de pana la 40 milioane euro, daca luam in calcul si cifra de afaceri a BT Operational Leasing, care a fost de 13 milioane euro.

"Anul 2017 a fost un an bun, am inregistrat o crestere de 20% a cifrei de afaceri, pe care ne-o propunem si anul acesta. Pe Autonom am ajuns la o cifra de afaceri de 22 de milioane de euro, iar daca adaugam si celelalate firme din grup, pe zona de mobilitate am ajuns undeva la 27 de milioane de euro. Daca luam in calcul si compania care se va alatura curand, care a avut o cifra de afaceri de 13 milioane de euro anul trecut, suntem undeva la 40 de milioane de euro, iar anul acesta ne vom duce spre 50 de milioane de euro", a precizat Dan Stefan.

Profitul Autonom ar putea creste anul acesta. "Profitabilitatea exista, noi tintim 10% in Autonom. Anul acesta ne asteptam sa avem un profit mai mare decat anul trecut", mai spune Dan Stefan.

Autonom are 45 de puncte de lucru in peste 30 de orase din tara, inclusiv in orase secundare. In ultimul an, compania a deschis agentii in orase mai mici, in jur de 100.000 de locuitori, unde nu era prezenta pentru ca nu avea suficient volum. Autonom are circa 80% din inchirieri din zona de corporate.

Compania va ajunge in vara la 5.000 de masini in flota, de aceea a deschis birouri si in Baia Mare, Satu Mare, Bistrita, Valcea, Targu Jiu, Focsani, Buzau. In aceste orase, lucreaza cu echipe mai mici, de 2-3 oameni, 10-20 de masini.

Din flota Autonom, aproximativ 38% dintre masini sunt pentru inchirieri pe termen lung (leasing operational), serviciu care va ajunge la 50% pana la sfarsitul anului, considera antreprenorul.

Antreprenorul considera ca serviciile de sharing vor prinde in viitor pentru ca autovehiculele sunt foarte putin folosite, durata de rulare a acestora fiind de sub 5% din timp, in restul de 95% fiind parcate.

Compania este prezenta in Ungaria, Serbia si urmeaza Bulgaria si alte tari din Vest, posibil Austria. La nivel de grup, compania romaneasca are 500 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri