Bosch a incheiat anul fiscal 2017 cu vanzari de 416 milioane euro, in crestere cu 26% fata de anul anterior, cand a inregistrat 332 de milioane euro si un numar de angajati de 6.500 de persoane in crestere cu 36%.

Vanzarile totale nete, incluzand vanzarile companiilor neconsolidate si livrarile interne catre companiile afiliate, au inregistrat o crestere de 57%, la 931 milioane euro.

Grupul Bosch se asteapta ca veniturile din vanzari sa creasca anul acesta cu doua pana la trei procente.

"Romania a devenit o piata din ce in ce mai importanta pentru Bosch in ultimii ani. In primele trei luni ale anului a obtinut din nou o crestere semnificativa, cu doua cifre, a vanzarilor", a declarat Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch.

Numarul de angajati va creste si anul acesta, mai ales in locatiile Cluj, Blaj si Timisoara.

Investitii Bosch in Romania in 2018

La fabrica din Cluj, Bosch va extinde anul acesta capacitatea de productie. De asemenea, anul acesta incepe constructia unei fabrici de masini de spalat la Simeria, investitie de 110 milioane euro. Productia va incepe in 2020. Din 2022, noua fabrica va avea o capacitate anuala de productie de peste un milion de masini de spalat destinate pietei europene.

O alta investitie Bosch anul acesta este Centrul de Inginerie din Cluj, care va costa 25 de milioane de euro. La Blaj, Bosch a inceput anul acesta constructia unei noi cladiri de birouri in cadrul fabricii, aceasta urmand sa fie inaugurata in 2019.

Grupul Bosch este prezent pe piata din Romania de 25 de ani si are aproximativ 6.500 de angajati in patru entitati. In anul 2017, Bosch a inregistrat un volum de vanzari de 416 milioane de euro pe piata din Romania. Pe langa centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj si unitatile sale de productie pentru Solutii de mobilitate din Cluj si din Blaj, Bosch mai opereaza si o unitate de productie de tehnica liniara, localizata de asemenea in Blaj, precum si un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) in Timisoara.

In Bucuresti, Bosch opereaza un birou de vanzari pentru produsele diviziilor Solutii de mobilitate, Bunuri de larg consum si Tehnologie pentru constructii si energie. In plus, o filiala a BSH Hausgerate GmbH, activa pe piata electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, in capitala tarii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri