Noul Tucson va fi disponibil cu un sistem de propulsie de tip hibrid diesel, sustinut de o baterie de 48 V. Productia SUV-ului de clasa compacta va demara in luna iunie 2018, urmand a fi lansat pe pietele din Europa in vara acestui an.

Intreaga gama de motorizari este in conformitate cu reglementarile Euro 6d Temp, in ceea ce priveste emisiile de noxe.

Pentru a continua succesul inregistrat in regiune, noul Tucson, care este cel mai vandut model Hyundai in Europa intre 2016 si 2017, dispune de un design modificat si de o serie de noi tehnologii. Autovehiculul a fost conceput si construit integral in Europa pentru a indeplini cele mai inalte standarde de calitate.

“Lansarea noului sistem de propulsie de tip hibrid usor diesel evidentiaza inca o data obiectivul companiei de a livra tehnologie accesibila unui numar tot mai mare de clienti”, a declarat Andreas-Christoph Hofmann, Vice Presedinte Marketing si Produs la Hyundai Motor Europa. “Pentru a continua pe acest drum, sistemul a fost dezvoltat la nivel intern de catre inginerii nostri, la Centrul Tehnic din Europa si va fi disponibil in combinatie cu mai multe motoare pe viitor, ca parte a unui program in ceea ce priveste solutiile hibride pentru gama de modele.”

In premiera Hyundai, noul Tucson este disponibil cu un sistem de propulsie de tip hibrid usor la 48 V combinat cu motorul diesel de 2.0 litri. Noua tehnologie include o baterie litiu-ion de 0.44 kW h 48-volt, un motor generator de pornire Mild Hybrid Starter Generator (MHSG), un convertor LDC (joasa tensiune DC/DC) si un invertor. La accelerare, MHSG ofera un plus de putere de pana la 12 kW, ajutand motorul diesel, consumul de combustibil fiind astfel redus. Sistemul realizeaza schimbarea automata intre functia tractiune si functia recuperare energie / generator MHSG. In plus, MHSG ofera ajutor motorului cu ardere, folosind energie din bateria de 48 V, reducand sarcina motorului in timpul accelerarilor normale si asigurand un cuplu suplimentar in cazul demarajelor puternice.

In timpul decelerarii si al franarii, energia cinetica este recuperata pentru a incarca bateria, consumul de combustibil si emisiile de CO2 fiind reduse semnificativ, fara a sacrifica insa placerea de a conduce. Noua tehnologie asigura economicitate imbunatatita cu pana la 7 % (cutie de viteze manuala), conform standardului NEDC. Motorul diesel de 2.0 litri este cea mai puternica versiune disponibila pentru noul Tucson (137 kW/186 CP). Autovehiculul este disponibil cu tractiune integrala si poate fi combinat cu o cutie de viteze manuala cu sase trepte sau cu noua cutie automata cu opt viteze.

Pana in primavara anului 2019, tehnologia de tip hibrid usor diesel 48 V va fi disponibila si cu noul propulsor diesel Smart Stream de 1,6 litri pe noul Tucson.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri