Volkswagen va lansa noua generatie Golf 8 spre finalul anului viitor, primele unitati intrand in productie in iunie 2019.

Pentru acest model, Volkswagen va investi 1,8 miliarde euro. Fabrica din Wolfsburg va ramane cea mai importanta pentru productia lui Golf 8. Peste 2.000 de masini sunt fabricate zilnic la uzina germana.

VW va utiliza o versiune actualizata a sasiului MQB pentru generatia urmatoare, care va deveni mai usoara cu 70 kg datorita utilizarii materialelor mai usoare. Forma sau chiar exteriorul Golfului nu se va schimba in mod dramatic. Mai multe schimbari sunt evidente in spate, unde Golful va fi putin mai patrat, in timp ce pentru prima data sub inscriptia VW va aparea inscriptia Golf, precum la noul Arteon, scrie autoexpress.co.uk.

In ceea ce priveste sistemul de propulsie, Golf 8 vine cu un sistem hibrid, combinat cu motorul 1.5 TSI Evo, care integreaza un starter / generator de 48 de volti. Motoarele conventionale vor fi: 1.5 litri cu patru cilindri turbo pe benzina si un nou motor diesel de 1.5 litri, care va inlocui actualul propulsor de 1.6 litri.

Golf 8 va fi disponibil si in variantele GTI si R

Variantele GTI si R vor beneficia de cresteri de performanta, cu puteri de pana la 250 CP si respectiv 350 CP. Hibridul plug-in GTE va fi de asemenea in gama, dar e-Golf ar putea sa fie inlocuit de gama I.D.

"Urmatorul Golf va duce Volkswagen in epoca masinilor complet conectate cu functii autonome de conducere prelungite. El va avea mai mult software la bord decat in trecut si va fi mereu conectat", a declarat Karlheinz Hell, Head of Compact series group.

La nivel mondial, Golf se situeaza pe locul al treilea (952.826 exemplare vandute anul trecut) la vanzari, imediat dupa modelele Ford F si Toyota Corolla. Prin comparatie, cel de-al doilea cel mai bine clasat Volkswagen este Tiguan, cu 703.143 unitati vandute in anul precedent.

Primele exemplare VW Golf au iesit pe poarta fabricii germane in 1974, iar de atunci au ajuns pe strazi peste 35 de milioane de autoturisme.

FOTO: imagini exclusive ale Auto Express

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri