Ministerul Transporturilor estimeaza ca pana la sfarsitul acestui an va fi elaborat Acordul de Mediu pentru autostrada Sibiu-Pitesti, unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructura rutierea din Romania, potrivit unui comunicat, transmis marti, de institutie.

„Documentatia tehnica pentru sectiunile 2,3 si 4 ale autostrazii este in faza in care se aduc completari in conformitate cu solicitarile consultantilor europeni de la Jaspers”, se arata in comunicatul emis de Ministerul Transporturilor dupa discutia pe care ministrul Lucian Sova a avut-o cu grupul de lucru pentru implementarea si monitorizarea proiectelor de transport rutier, in cadrul Subcomitetului Sectorial de Transport POIM 2014-2020.

In cadrul intalnirii au fost prezentate traseul si stadiul pregatirii proiectului si au fost abordate aspecte privind finantarea si implementarea acestuia. Ministrul a propus o intalnire, saptamana viitoare, cu expertii Jaspers si cu experti romani pentru clarificarea aspectelor geotehnice ale proiectului.

La sedinta de lucru au participat reprezentanti ai Ministerului Transporturilor, ai Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), ai organismului de consultanta Jaspers, Bancii Europene de Investitii, Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Finantelor Publice, ai unor asociatii si ONG-uri, precum si ai altor institutii implicate in derularea proiectului: IPTANA, Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP) si Autoritatea de management din cadrul Ministerului Fondurilor Europene.

Traseul autostrazii Sibiu-Pitesti trece pe teritoriul a trei judete: Sibiu, Valcea si Arges si este impartit in 5 sectiuni: Sibiu-Boita, Boita-Cornetu, Cornetu-Tigveni, Tigveni-Curtea de Arges, Curtea de Arges- Pitesti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri