Drumul spre mare este cel mai frecventat vara, cand multi romani se inghesuie pe soselele tarii si se incoloneaza spre diferite destinatii, aproape de litoralul Marii Negre. Cu masina, cu trenul, cu microbuzul sau avionul, calatoria catre Constanta din cele mai mari orase ale tarii: Bucuresti, Brasov, Iasi, Cluj si Timisoara dureaza de la o ora la 16 ore si costa de la 30 de lei la 290 de lei.

Bucuresti

Pentru soferi, prima optiune pentru a ajunge la Marea Neagra din Bucuresti este masina. Drumul dureaza circa doua ore si 20 de minute si costa aproape 90 de lei. Folosind blablacar.ro, un utilizator poate calatori platind de la 30 de lei pana la 43 de lei. O alta optiune este reprezentata de Uber, o cursa pana la Constanta costand peste 700 de lei.

Cu trenul, cea mai scurta calatorie dureaza doua ore. Pretul intreg al unui bilet este de 59,6 lei, intr-un vagon de clasa a doua. Biletul unui copil are acelasi pret cu al unui pensionar, 31,75 de lei, iar biletul unui elev este 29,8 lei. Pentru studenti, biletul este gratuit.

Durata si costul calatoriei cu autobuzul pana la mare variaza in functie de compania de transport. Astfel, cea mai scurta calatorie dureaza aproape trei ore si costa 50 de lei, iar cea mai lunga dureaza putin peste patru ore si costa 60 de lei.

Brasov

Drumul de la Brasov pana la Constanta dureaza aproximativ 4 ore si jumatate cu masina si costa aproape 150 de lei. Prin blablacar.ro, un pasager ar trebui sa plateasca 60 de lei pentru cursa.

Cu trenul, drumul dureaza cinci ore, iar un bilet intreg costa 79,3 lei, la CFR. Un copil si un pensionar ar trebui sa plateasca 41,6 lei, iar un elev 39,6 lei.

Cu autobuzul, drumul dureaza de la 7 ore la 9 ore si jumatate si costa de la 70 la 95 de lei.

Cluj-Napoca

Din Cluj pana in Constanta, drumul cu masina dureaza aproape 8 ore si costa 250 de lei. Folosind aplicatia blablacar, un utilizator ar urma sa plateasca 88 de lei.

Din celalalt capat al tarii, cu trenul, drumul dureaza aproape 16 ore, iar un bilet intreg costa 115 lei. Reducerea care se aplica copiilor, pensionarilor si elevilor duce biletul la aproape 60 de lei.

Cursa cu autocarul costa in jur de 170 de lei si dureaza 11 ore si 45 de minute.

Pentru cei care au putin timp la dispozitie sau vor sa reduca semnificativ timpul de calatorie, singura varinta este avionul. Blue Air este compania aeriana care opereaza zboruri directe intre cele doua orase, distanta fiind parcursa intr-o ora, iar pretul unui bilet este de aproape 222 de lei.

Timisoara

De la Timisoara la Constanta, drumul cu masina dureaza aproape 9 ore si costa 287 de lei. Cu blablacar, drumul pentru o persoana costa de la 102 la 149 de lei.

Pentru trenul direct de la Timisoara la Constanta, un calator ar trebui sa plateasca, pentru cele circa 13 ore, 120 de lei. Pentru copii, elevi si pensionari, biletul costa circa 60 de lei.

Cu autocarul, cursa pana la litoralul Marii Negre dureaza 14 ore si jumatate si costa 126 de lei.

Pentru un bilet de avion, un calator ar trebui sa plateasca 260 de lei pentru cursa care dureaza o ora si este operata de Blue Air.

Iasi

Cu masina, de la Iasi pana la Constanta, drumul dureaza cel putin sase ore si jumatate si costa 155 de lei. Daca un sofer alege sa imparta drumul cu cativa necunoscuti, acesta i-ar putea taxa, individual, cu peste 60 de lei, daca foloseste blablacar.

Cu trenul, drumul dureaza opt ore, iar pretul unui bilet intreg este de 90,8 lei. Copii si pensionarii platesc 47,3 lei, iar elevii 45,4.

A treia varianta de calatorie este reprezentata de autocar sau autobuz, iar cursa dureaza in jur de opt ore si costa circa 100 de lei.

Sursa foto: foto: disq / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri