Volkswagen va opri productia modelului iconic Beetle anul viitor, la 81 de ani de la primul exemplar care a iesit pe poarta fabricii din Germania, incheind un capitol cu unul dintre cele mai renumite modele din industria auto, scrie The Guardian.

Productia Beetle-ului modern, cea de-a treia generatie, se va incheia la o fabrica din Puebla, Mexic, in iulie 2019, a declarat Volkswagen America. Pentru a marca acest moment doua modele speciale Beetle vor fi produse in ultimul an - Final Edition SE si Final Edition SEL. Editiile speciale vor veni in stiluri de caroserie coupe si cabriolet si vor exista culori unice bej si albastru in plus fata de culorile normale. De asemenea, vor exista elemente cromate suplimentare, roti noi si iluminare ambientala in interior.

Volkswagen nu are planuri imediate sa reinvie Beetle, dar nici nu exclude acest lucru.

Beetle-ul compact a fost introdus in Germania in 1938 in timpul epocii naziste si a ajuns in Statele Unite 11 ani mai tarziu, unde a devenit un simbol al transportului pentru generatia hippies.

Motivul opririi productiei VW Beetle este cererea in scadere intrucat consumatorii migreaza din ce in ce mai mult la crossover-uri si SUV-uri. Vanzarile Beetle in America au scazut anul acesta cu 2,2% pe o piata care se deplaseaza din ce in ce mai mult de la autoturisme la camioane usoare. In Europa, vanzarile au scazut cu 37%, pana la 8.377, in prima jumatate a anului, potrivit JATO Dynamics.

Modelul a obtinut popularitate dupa ce a aparut in filmul Disney din 1968, The Love Bug. Masina a fost vanduta timp de aproximativ 30 de ani pana in 1979 cand productia a incetat. Volkswagen a reinviat-o in 1998 ca fiind un "Nou Beetle" mai modern, atragand in principal cumparatori de sex feminin.

In 2012, VW Beetle a primit un design nou intr-un efort de a atrage si barbatii printre cumparatori, oferindu-i un acoperis plat si o forma mai putin rotunda. Vanzarile americane au crescut de cinci ori la aproape 29.000 de unitati in primul an, dar au scazut dupa aceea.

La nivel global, VW a vandut aproximativ 500.000 de Beetle-uri din 1998. Masina a fost creata de Ferdinand Porsche cu sprijinul lui Adolf Hitler si a starnit o serie de imitatii de-a lungul timpului.

Volkswagen se concentreaza acum pe autoturisme electrice si vehicule mai mari orientate spre familie.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri