Petrom: Romanii obisnuiesc sa alimenteze cu carburant vinerea

Romanii obisnuiesc sa alimenteze cu carburant la final de saptamana, vineri fiind ziua din saptamana cu cea mai mare vanzare la carburanti in statiile Petrom, cu 15% mai mare decat intr-o zi obisnuita, arata graficul vanzarilor pe ultimele 6 luni.

Vara, cererea de carburant creste, august fiind luna in care se inregistreaza cel mai mare nivel al vanzarilor in statii.

„August si vineri sunt luna din an, respectiv ziua din saptamana cu cele mai multe alimentari cu carburanti in statiile noastre”, a declarat Decebal Sorin Tudor, retail manager OMV Petrom.

Romanii pot achizitiona carburant la pret redus daca alimenteaza in weekend (vineri, de la ora 23:00, pana duminica la ora 23:00) sau de benzina la pret redus, zilnic, in anumite intervale orare.

In total, 1.220 de pompe din cele 404 statii Petrom alimenteaza masinile romanilor, care parcurg fiecare, anual, in medie, o distanta de 12.000 de kilometri cu carburanti Petrom, arata o analiza a consumului de carburant a companiei.

Citeste si:
Rompetrol, 12 noi stații deschise în primele 4 luni
Rompetrol, 12 noi stații...

Statiile Petrom de pe drumurile nationale cu cel mai mare trafic inregistreaza si cele mai mari vanzari. In top 5 statii Petrom care inregistreaza cele mai mari vanzari de carburanti se numara statiile 2 Ploiesti (pe DN1, in judetul Prahova), 1 Urziceni (pe DN2-E85, in judetul Ialomita), 1 Pitesti (Maracineni – judetul Arges), Baneasa (DN 1) si Chitila Sat (Centura Bucuresti).

Cu 404 de statii in Romania, Petrom este cea mai mare retea de distributie carburanti din Romania. Compania face parte din OMV Petrom, cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est. Pe piata distributiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pietele din Romania si tarile invecinate prin intermediul a 787 benzinarii, la sfarsitul lui martie 2018, sub doua branduri, OMV si Petrom.

OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, detine 51,01% din actiunile OMV Petrom. Statul roman, prin Ministerul Energiei, detine 20,64% din actiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea detine 9,9985%, iar 18,35% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti si la Bursa de Valori Londra.

Citeste si:
Carantina a adus o scădere cu 45% a cererii de benzină şi motorină...
OMV Petrom: Carantina a adus...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
10.000 de euro pe amenajarea unui refugiu de autobuz în Capitală
Setari Cookie-uri