Numarul serviciilor financiare accesate de romani in prima jumatate a anului 2018, in statiile Petrom, a crescut cu 33% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In topul celor mai accesate astfel de servicii in statiile Petrom s-au numarat: platile facturilor, transferurile de bani, plata impozitelor si a taxelor, plata asigurarilor RCA si plata autorizatiilor de trafic. In statiile Petrom, pot fi achitate facturile emise de prinicipalii operatori de telefonie mobila, de principalii furnizori de gaze si electricitate, precum si facturile pentru o serie de utilitati la nivel local.

De altfel, numarul transferurilor de bani interne (efectuate prin Westaco Express) a crescut cu 52% in prima jumatate a acestui an, fata de aceeasi perioada a anului trecut, arata o analiza a Statiilor Petrom.

„Statiile Petrom nu mai reprezinta doar un punct de alimentare cu carburanti, au un rol utilitar tot mai pronuntat in vietile romanilor. Oamenii care ne trec pragul gasesc in acelasi loc solutii pentru tot mai multe taskuri curente, care le usureaza viata. De peste 100 de ani, raspundem nevoilor romanilor, adaptandu-ne continuu stilului de viata tot mai alert al acestora. Ne bucuram sa fim in continuare alaturi de ei la drum lung”, a declarat Decebal Sorin Tudor, Retail Manager OMV Petrom.

Numarul platilor cu cardul, crestere cu 50% in 2018

In 2018 a continuat si tendinta de achitare cu cardul. Numarul platilor cu cardul in statiile Petrom a crescut cu 50%, in perioada ianuarie-iunie 2018, fata de perioada ianuarie-iunie 2017. Progresul platilor cu cardul este vizibil si constant, iar potentialul de crestere ramane foarte mare. Platile cu cardul au numeroase avantaje, consumatorii care folosesc aceste instrumente de plata beneficiind de confort, siguranta si comision 0 pentru plata la comercianti.

In total, in jur de 360.000 de tranzactii se efectueaza in fiecare zi, in medie, intr-o statie Petrom.

Cu 405 de statii in Romania, Petrom este cea mai mare retea de distributie carburanti din Romania, parte a grupului OMV Petrom.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o productie anuala de titei si gaze de aproximativ 61 milioane bep in 2017. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual si opereaza o centrala electrica de inalta eficienta de 860 MW. Pe piata distributiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pietele din Romania si tarile invecinate prin intermediul a 787 benzinarii, la sfarsitul lui martie 2018, sub doua branduri, OMV si Petrom.

OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, detine 51,01% din actiunile OMV Petrom. Statul roman, prin Ministerul Energiei, detine 20,64% din actiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea detine 9,9985%, iar 18,35% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti si la Bursa de Valori Londra.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri