OMV Petrom va instala 30 de puncte de încărcare rapidă pentru mașinile electrice în România și Bulgaria 

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, și Eldrive, cel mai mare operator de puncte de încărcare electrice din regiune, vor instala în stațiile de distribuție a carburanților OMV din România și din Bulgaria 30 de stații de încărcare rapidă pentru automobilele electrice. Implementarea proiectului va dura aproximativ doi ani.

Puncte de încărcare rapidă de 50 de kW

Ca urmare a acestei inițiative, România și Bulgaria vor fi conectate printr-o infrastructură de puncte de încărcare rapidă de 50 de kW, situate, în mod accesibil, în stațiile din rețeaua OMV. Eldrive va instala și va fi operatorul punctelor de încărcare. Primele două stații din cadrul acestui proiect au fost instalate în Bulgaria, în Daskalovo (autostrada Struma) și șoseaua Golyamokonarsko (în apropiere de Plovdiv) și au avut, deja, primii clienți.

Noua rețea de stații de încărcare le va permite șoferilor să încarce până la 80% din bateria vehiculelor electrice, în aproximativ 40 de minute, în cadrul unui ciclu de încărcare rapidă.

Citiți și 10 SUV-uri plug-in hybrid cu prețuri sub 50.000 euro

În urmă cu trei ani, OMV Petrom a fost prima companie de energie din România care, în cadrul unui proiect pilot, a instalat primul punct de încărcare rapidă pentru mașinile electrice, într-o stație de distribuție carburanți OMV.

Citeste si:
Carantina a adus o scădere cu 45% a cererii de benzină şi motorină...
OMV Petrom: Carantina a adus...

„Credem că viitorul mobilității va presupune un mix de carburanți, convenționali și alternativi și, în același timp, sustenabili din punct de vedere economic și al mediului. În ceea ce privește soluțiile alternative, pentru autoturisme și vehiculele ușoare, pe distanțe scurte, mașinile electrice pot fi o alegere”, a spus Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

OMV Petrom este prezent pe piața de distribuție de carburanți în România, Moldova, Bulgaria și Serbia, operând o rețea de 800 de stații de alimentare sub mărcile OMV și Petrom.

400 de stații de încărcare pentru mașini electrice în România

La finalul anului trecut erau, în România, aproximativ 400 de stații de încărcare pentru mașini electrice, în timp ce numărul de vehiculele electrice și hibrid nou înmatriculate în primele patru luni ale anului 2020 reprezenta 2,75% din numărul de vehicule înmatriculate.

Rețeaua Eldrive are peste 210 puncte de încărcare în Bulgaria și România. Rețeaua funcționează prin aplicația smartphone Eldrive, cu ajutorul căreia utilizatorii pot vedea informații în timp real despre locația, tipul, prețul și starea stației alese precum și pentru a efectua plata.

Citeste si:
O țară obligă benzinăriile să instaleze stații pentru mașini electrice
Germania obligă benzinăriile...

Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a 800 benzinării, la sfârșitul lunii martie 2020, sub două branduri, OMV și Petrom.

Citiți și România, fabrică de SUV-uri: Peste 80% din producție este din acest segment

OMV dispune în prezent de o rețea internațională de 2.100 de stații de distribuție carburanți, în zece țări europene. În România, rețeaua este operată prin intermediul OMV Petrom, parte a grupului OMV, alături de stațiile OMV din Bulgaria și Serbia. Rețeaua OMV România numără 160 de stații, prima stație sub acest brand OMV fiind deschisă încă din anul 1999. Stațiile OMV oferă mai mult decât carburanți, fiind adevărate centre multifuncționale de servicii.

Eldrive Charging EAD este o companie care operează o rețea publică de încărcare pentru vehicule electrice și hibride plug-in sub brandul Eldrive. Este unica rețea cu acoperire națională și regională care oferă un mix de peste 210 puncte de încărcare de tip standard și rapid. Eldrive deține o platformă care oferă utilizatorilor informații în timp real despre locația, tipul, prețul și starea stației alese.

Citeste si:
Circulaţie intensă pe DN 1 către Valea Prahovei. Urmează A2 !
Circulaţie intensă pe DN 1...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
BMW lansează abonamente pentru diverse opțiuni ale mașinii
Setari Cookie-uri