OMV Petrom instalează în benzinăriile sale zece staţii de încărcare rapidă pentru maşinile electrice

OMV Petrom şi Enel X România vor instala, în următoarele luni, în staţii de distribuţie a carburanţilor din reţelele OMV şi Petrom, zece sisteme de încărcare rapidă pentru automobilele electrice.

Sistemele de reîncărcare rapidă vor fi instalate în staţii de carburanţi din reţeaua OMV şi Petrom, acoperind o distanţă de aproximativ 380 de kilometri pe drumurile principale din România, urmând a conecta oraşe din estul, centrul şi vestul ţării.

Toate staţiile de reîncărcare pentru maşini electrice instalate în cadrul parteneriatului vor avea o putere disponibilă de minimum 50 kW, iar un ciclu de încărcare pentru 80% din capacitatea bateriei unui autovehicul se va putea efectua în aproximativ 25 de minute.

Estimăm că, până la sfârşitul anului 2021, vor fi instalate în reţeaua noastră regională peste 40 de staţii de încărcare pentru maşini electrice.

Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea Downstream Oil

Citeste si:
Ce mașini electrice din Europa au cele mai multe daune
Ce mașini electrice din...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

OMV Petrom este prezent pe piaţa de distribuţie de carburanţi în România, Moldova, Bulgaria şi Serbia, operând o reţea de 802 staţii de alimentare sub mărcile OMV şi Petrom.

Ponderea autoturismelor electrice şi hibride noi în totalul pieţei auto locale s-a situat, în prima jumătate a acestui an, la 3%, conform datelor statistice oferite de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Sursa foto: Smile Fight / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri