OMV Petrom, companie de energie din Europa de Sud-Est, împreună cu Mastercard, au extins sistemul de plată rapidă la pompă.

„Soluția de plată rapidă la pompă face parte dintr-un amplu program de modernizare la nivelul rețelei Petrom. Am început să implementăm un proiect similar și în stațiile OMV”, a declarat Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Rafinare și Marketing.

Astfel, 54 de stații marca Petrom din 28 de județe ale țării beneficiază de culoare rapide și de terminale pentru plata cu cardul sau cu telefonul la alimentare. Sistemul de plată rapidă la pompă acoperă, în prezent, 15% din rețeaua de stații Petrom.

Un sistem pilot de plată rapidă este disponibil și în rețeaua OMV, în 5 stații localizate în București, Cluj și Constanța. Clienții OMV pot achita cu cardul la terminalele de la pompă atât pentru alimentarea cu combustibil cât și pentru cafea și produse de gastronomie care pot fi ridicate, apoi, din stația de distribuție.

Compania are în vedere extinderea acestui sistem de plată, în funcție de locații, de fluxul de clienți și de trafic.

OMV Petrom are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a peste 780 benzinării, sub două branduri, OMV și Petrom. Acțiunile OMV Petrom sunt tranzacționate la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori din Londra.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri