Girofar cu lumina albastra au, in prezent, autovehiculele Politiei, Jandarmeriei, Politiei de Frontiera, ANAF, serviciului de ambulanta, MApN, SRI, SPP, Administratiei Penitenciarelor, masinile procurorilor.

Senatul a propus modificarea Codului rutier pentru a completa Ordonanta de urgenta a Guvernului nr 195/2002 privind circulatia vehiculelor pe drumurile publice.

„Initiativa legislativa isi propune imbunatatirea unor aspecte privind asigurarea securitatii transportului de valori al Bancii Nationale a Romaniei. Prin modificarile propuse se doreste recunoasterea coloanei de transport special si interzicerea interpunerii altor autovehicule intre cele care alcatuiesc coloana, posibilitatea efectuarii in siguranta a unor manevre specifice pentru evitarea producerii unor situatii deosebite in timpul deplasarii, precum si descurajarea unor atitudini agresive din partea unor persoane care tulbura ordinea publica”, se arata in expunerea de motive a proiectului de modificare a OUG 195/2002” se arata in proiect.

Cei care au initiat proiectul precizeaza ca noua reglementare vine sa asigure cerintele de securitate si escortarea transporturilor de valori ale BNR intre centrala si sucursale. Proiectul a fost depus in Senat si este initiat de Ion Calin, deputat PSD, si a fost semnat de alti 19 deputati din ALDE, PSD, PNL, UDMR si grupul minoritatilor.

Dacia a primit un ajutor de...
Citeste si: Dacia a primit un ajutor de stat pentru cresterea productiei

Conform legii, masinile cu girofarul cu lumina albastra in functiune obliga soferii si pietonii sa acorde prioritate de trecere, iar cel cu lumina rosie sa opreasca cat mai aproape de marginea drumului.

Sursa foto: By Jaromir Chalabala / Shutterstock