Elon Musk trebuie sa plece de la conducerea Tesla: cine sunt cei 5 principali candidati care ar putea prelua functia acestuia

In urma intelegerii pe care a facut-o cu SEC, autoritatea ce supravegheaza piata de capital din Statele Unite ale Americii, Elon Musk va renunta la functia de presedinte al producatorului de automobile Tesla pentru trei ani. Nu se stie exact cine va prelua pozitia acestuia, in spatiul public fiind vehiculate mai multe nume.

In urma unei intelegeri facute cu SEC (Securities and Exchange Commisision), autoritatea care spravegheaza piata de capital din Statele Unite ale Americii, Elon Musk, care este in acest moment CEO-ul producatorului de automobile Tesla, va trebui sa renunte la a mai detine o functie de conducere in cadrul companiei timp de trei ani. Aceasta sanctiune a survenit in urma unui proces intentat de catre SEC impotriva lui Elon Musk in care il acuza de declaratii inselatoare in ceea ce priveste delistarea companiei Tesla. Antreprenorul a declarat este extrem de dezamagit si afectat de actiunea autoritatii de reglementare din Statele Unite ale Americii si a catalogat-o ca fiind nejustifidata.

Dincolo de evenimentul nefericit privind delistarea companiei Tesla, Elon Musk are mai multe episoade controversate prin care a trecut in ultimele luni, respectiv repetate glume pe seama situatiei financiaree a compeniei sau acuzatiile aduse unui scafandru britanic, pe care l-a acuzat de pedofilie fara a aduce vreo dovada in acest sens.

Consiliul de administratie al companiei ar fi trebuit sa il tina in frau pe Elon Musk pentru a se asigura ca actiunile acestuia sunt in interesul actionarilor companiei, insa o parte dintre acestia, care fac parte din conducerea altor companii detinute de Elon Musk, au fost de multe ori criticati la randul lor pentru faptul ca nu au pus accent pe responsabilizarea antreprenorului, conform businessinsider.com.

Cine ii va lua locul lui Elon Musk la Tesla: principalele nume vehiculate in spatiul public
Elon Musk Tesla

Conform Financial Times, James Murdoch, care face parte de mai bine de un an din consiliul de administratie al Tesla, ar fi candidatul favorit pentru preluarea functiei detinute de Elon Musk, informatie dezmintita de catre CEO-ul actual al companiei printr-un mesaj pe Twitter.

Citeste si:
Un miliardar chinez oferă călătorii gratis pe lună cu racheta lui Musk
Un miliardar chinez oferă...

De asemenea, printre numele vehiculate in spatiul public se mai afla si urmatoarele persoane:

  • Alan Mulally - acesta a fost presedintele si CEO-ul producatorului de automobile Ford intre 2006 si 2014. Inainte de asta, a ocupat functii precum cea de vice-presedinte executiv la Boeing si CEO al Boeing Comercial Airplanes.
  • Al Gore - acesta a fost vicepresedinte al Statelor Unite ale Americii intre 1993 si 2001.
  • McNerney - a fost presedinte si CEO al Boeing intre 2005 si 2015. Inainte de asta a fost presedinte si CEO la 3M si General Electric Aircraft Engines.
  • Indra Nooyi - a fost CEO al companiei PepsiCo incepand cu 2006 si presedinte al companiei incepand cu 2007. Aceasta a precizat ca va renunta la ambele functii pana la jumatatea anului 2019

Sursa foto: shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri