NHTSA, organismul american de siguranta in transporturi, a efectuat teste de siguranta cu Tesla Model 3, iar rezultatele arata ca acesta este cel mai sigur autoturism testat in America, scrie electrek.ro.

Model 3 a obtinut cinci stele la toate categoriile la care a fost testat de americani, iar inginerii spun ca vehiculul este mult mai sigur decat criteriile existente in prezent pentru a obtine 5 stele.

Dupa aceste teste, Model S si Model X au coborat pe pozitia doi si, respectiv trei, in topul celor mai sigure masini in caz de accidente testate de americani.

Pe langa distributia greutatii 50/50, Model 3 a fost proiectat pentru a avea cele mai grele componente aproape de centrul de greutate al masinii. Bateria si motorul sunt amplasate cat mai in mijlocul masinii, iar acest lucru ii da masinii agilitate, stabilitate, si imbunatateste performantele sistemului de control al stabilitatii.

Arhitectura Model 3, cu un compartiment bine ranforsat pentru a tine bateriile grele, protejeaza in acelasi timp pasagerii, chiar si in cazul unui impact lateral.

Citeste si:
VIDEO: Masini de 5 stele, testate de Euro NCAP in iulie
Masini de 5 stele, testate de...
Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
VIDEO: Tesla Model 3, cel mai bun punctaj la testele americanilor