Masini de 5 stele, testate de Euro NCAP in iulie. Un model este electric

Euro NCAP a testat in iulie sase modele noi, dintre care unul electric. Toate masinile au primit 5 stele in echiparea de varf, fiind si modele care au avut 4 stele in versiunea standard. Cum s-au comportat noile modele la accidente aflati din materialele video de mai jos.

Tesla Model 3 - 5 stele

Tesla Model 3 a obtinut cinci stele la accidente, oferind o protectie de 96% pasagerilor adulti, 86% pasagerilor copii si 74% pietonilor.

Skoda Scala - 5 stele

Skoda Scala, modelul cehilor concurent cu VW Golf, a primit 5 stele la testele de siguranta Euro NCAP. Pentru protectia adultior, modelul a obtinut un scor de 97%, pentru protectia copiilor de 87%, iar pentru cea a pietonilor de 81%.

Mercedes-Benz GLE - 5 stele

SUV-ul Mercedes-Benz GLE a obtinut un punctaj de 91% la protectia pasagerilor adulti si de 90% la protectia pasagerilor copii. Pentru protectia pietonilor scorul a fost de 78%.

Mercedes-Benz Clasa B - 5 stele

Un alt model Mercedes-Benz care a obtinut 5 stele este Clasa B. Acesta ofera o protectie de 96% pasagerilor adulti, 90% ocupantilor copii si 78% pietonilor.

Citeste si:
VIDEO: Ce teste noi va introduce Euro NCAP anul acesta
Probe noi pentru mașini, la...

Kia Ceed - 5 stele

Cu pachetul Safety, Kia Ceed a primit 5 stele la testele Euro NCAP, iar fara acesta doar 4 stele. Diferenta a fost resimtita la protectia pietonilor, care a scazut cu 16%.

Protectia oferita pasagerilor adulti a fost de 88%, iar cea a pasagerilor copii de 85%.

DS3 Crossback - 5 stele

Si in cazul DS3 Crossback exista o diferenta de protectie intre un model standard si unul bine echipat, Euro NCAP acordand 5 stele, respectiv 4 stele.

Pentru adulti protectia este de 96% pentru modelul cu pachet Safety si de 87% pentru un model in echiparea de baza. Protectia copiilor este de 86%, iar a pietonilor de 64%.

Citeste si:
Tesla Model 3, câștigător pe piața mașinilor second-hand
Tesla Model 3, câștigător pe...

In luna mai, Euro NCAP a testat 7 modele: Audi e-tron - primul model electric al nemtilor, Volkswagen T-Cross - fratele mai mic al lui VW T-Roc, hibridul Lexus UX, Mazda 3, Renault Clio V, Toyota Corolla si Toyota RAV4 Hybrid. Despre acestea puteti citi aici.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri