Euro NCAP a testat 6 modele noi pentru a afla cum protejeaza pasagerii in caz de accidente. Printre acestea a fost testat si un SUV electric care a primit 5 stele.

Mercedes-Benz EQC, Mercedes-Benz CLA, Skoda Kamiq, BMW Z4, Audi A1 si SsangYong Korando au fost noile modele care au trecut testele Euro Ncap cu punctajul maxim de 5 stele.

Pentru SsangYong, al patrulea cel mai mare producator de masini din Coreea de Sud, noul Korando este primul model care obtine 5 stele.

Cum s-au comportat cele cinci modele noi de masini aflati din videoclipurile urmatoare:

Mercedes-Benz EQC - 5 stele

Modelul 100% electric Mercedes-Benz EQC a primit 5 stele la testele Euro NCAP oferind 96% protectie pasagerilor adulti, 90% protectie pasagerilor copii si 75% protectie pietonilor.

Mercedes-Benz CLA - 5 stele

Mercedes-Benz CLA a primit, de asemenea, 5 stele la accidente oferind protectie buna pentru adulti (96%), pentru copii (91%) si pentru pietoni (91%).

SsangYong Korando - 5 stele

SsangYong Korando obtine 5 stele la testele Euro NCAP. Rezultatele au fost 88% pentru adulti, 85% pentru copii si 68% pentru pietoni.

Skoda Kamiq - 5 stele

Euro NCAP a dat un calificativ de 5 stele SUV-ului Skoda Kamiq, intrucat a oferit o protectie de 96% pentru adulti, 85% pentru copii si 80% pentru pietoni.

BMW Z4 - 5 stele

BMW Z4 a obtinut un scor de 5 stele la accidente cu o protectie de 97% pentru adulti, 91% pentru pietoni si 87% pentru copii.

Audi A1 - 5 stele

Modelul german de oras Audi A1 a obtinut un calificativ de 5 stele la testele de siguranta. Pentru pasagerii adulti protectia oferita a fost de 95%, iar pentru copii de 85%. In cazul pietonilor, protectia oferita a fost de 73%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri