Luxemburgul va deveni prima tara din lume care va avea transportul public (trenuri, autobuze si tramvaie) gratuit, intr-o incercare a guvernului de a proteja mediul si a pune capat traficului congestionat, scrie independent.co.uk.

In vara 2019, guvernul din Luxemburg renunta la tarifele percepute pentru calatoriile cu transportul public, inclusiv cu trenurile, spune Xavier Bettel. Pe langa angajamentul de transport, noul guvern are in vedere legalizarea canabisului si introducerea a doua noi sarbatori legale.

Costul de operare al transportului public din Luxemburg se ridica la un miliard de euro anual.

In orasul Luxemburg sunt aproximativ 110.000 persoane, insa inca 400.000 de persoane vin aici pentru a lucra. Potrivit unui studiu, soferii pierd in ambuteiaje in medie 33 de ore pe an.

In timp ce tara are 600.000 de locuitori, aproape 200.000 de persoane vin din Franta, Belgia si Germania pentru a lucra in Luxemburg.

Citeste si:
Coronavirus: Luxemburgul va testa întreaga populaţie
Coronavirus: Luxemburgul va...

Anul acesta, Luxemburgul a facut gratuit transportul public pentru tinerii sub 20 de ani. Elevii de scoala pot utiliza transferurile gratuite intre institutie si casa lor.

Tarifele pentru transportul public in Luxemburg sunt de 2 euro pentru o calatorie de pana la doua ore, care acopera aproape orice ruta. Tara are o suprafata de 2.586 km patrati.

O problema care trebuie luata in considerare in Luxemburg este probabilitatea ca oamenii fara adapost sa se mute de pe strazi in trenuri in timpul iernii.

Bettel, al carui Partid Democratic va forma o coalitie de guvernare cu Partidul Muncitorilor Socialisti si cu Partidul Verde, a promis in timpul campaniei sale electorale ca mediul va deveni o prioritate.

Citeste si:
Transportul public din Paris va fi rezervat la orele de vârf pentru...
Transportul public din Paris...

Sursa foto: By Grisha Bruev / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Top 13 orase europene cu trafic de cosmar. Bucurestiul, pe primul loc
Setari Cookie-uri