In vara 2019, guvernul din Luxemburg renunta la tarifele percepute pentru calatoriile cu transportul public, inclusiv cu trenurile, spune Xavier Bettel. Pe langa angajamentul de transport, noul guvern are in vedere legalizarea canabisului si introducerea a doua noi sarbatori legale.

Costul de operare al transportului public din Luxemburg se ridica la un miliard de euro anual.

In orasul Luxemburg sunt aproximativ 110.000 persoane, insa inca 400.000 de persoane vin aici pentru a lucra. Potrivit unui studiu, soferii pierd in ambuteiaje in medie 33 de ore pe an.

In timp ce tara are 600.000 de locuitori, aproape 200.000 de persoane vin din Franta, Belgia si Germania pentru a lucra in Luxemburg.

Infotrafic: Circulatie...
Citeste si: Circulatie feroviara intrerupta pe mai multe linii din cauza vremii

Anul acesta, Luxemburgul a facut gratuit transportul public pentru tinerii sub 20 de ani. Elevii de scoala pot utiliza transferurile gratuite intre institutie si casa lor.

Tarifele pentru transportul public in Luxemburg sunt de 2 euro pentru o calatorie de pana la doua ore, care acopera aproape orice ruta. Tara are o suprafata de 2.586 km patrati.

O problema care trebuie luata in considerare in Luxemburg este probabilitatea ca oamenii fara adapost sa se mute de pe strazi in trenuri in timpul iernii.

Bettel, al carui Partid Democratic va forma o coalitie de guvernare cu Partidul Muncitorilor Socialisti si cu Partidul Verde, a promis in timpul campaniei sale electorale ca mediul va deveni o prioritate.

PMB: Traficul rutier din...
Citeste si: PMB: Traficul in Capitala se desfasoara in conditii normale de iarna

Sursa foto: By Grisha Bruev / Shutterstock