STB anunta ca mijloacele de transport in comun vor fi mai curate incepand de saptamana viitoare

STB SA a receptionat in acest week-end doua statii noi de spalare a vehiculelor din depourile Vatra Luminoasa si Bujoreni, urmand ca, pana la sfarsitul lunii decembrie, alte trei depouri, Berceni, Colentina si Titan, sa fie beneficiare ale unor statii de spalare moderne, ecologice, cu un consum minim de energie, afirma Societatea de Transport Bucuresti (STB).

STB subliniaza ca igienizarea vehiculelor constituie o prioritate pentru actuala conducere a STB SA, care face eforturi pentru cresterea gradului de confort al calatorilor, conform Agerpres.ro.

Incepand de luni, vehiculele de pe liniile 66, 70, 79, 85, 86, 90, 61, 62, 69, 91, 93 si 96 vor iesi in traseu dupa ce vor fi curatate prin aceste procedee moderne. Noile statii sunt complet automatizate si folosesc un proces de spalare ecologic, prin utilizarea unor substante moderne de spalare si limpezire si a osmozei pentru filtrarea apei. Totodata, pe langa infrastructura de spalare, statiile utilizeaza aspiratoare de praf si masini de spalat cu apa sub presiune.

Pana la sfarsitul anului, si vehiculele de pe liniile 73, 74 si 76, 14, 16, 21, 36 si 46, 19, 23, 27, 40 si 56, de la depourile Berceni, Colentina si Titan, vor fi la fel de bine igienizate. STB precizeaza ca depourile modernizate Dudesti, Alexandria, Giurgiului si Militari sunt deja dotate cu statii de spalare moderne. De asemenea, toate autobazele sunt dotate cu statii noi, moderne, de spalare iar compania analizeaza toate optiunile existente pentru a asigura vehicule igienice si un grad de confort cat mai ridicat pentru calatori.

Pe de alta parte, STB SA atrage atentia asupra faptului ca principalele cauze care creeaza un aspect neplacut al vehiculelor sunt mazgalirea cu graffiti, vandalizarea, zgarierea sau aruncarea de resturi de mancare ori de bautura in interiorul vehiculelor.

Citeste si:
Circulația tramvaiului 41, blocată la stația Brașov
Circulația tramvaiului 41,...

"Facem eforturi mari ca mijloacele de transport sa fie cat mai curate, dar cred ca de fiecare dintre noi depinde in ce conditii calatorim", spune Andrei Creci, directorul general al STB SA. El a facut un apel la calatori sa respecte munca si eforturile angajatilor STB si sa respecte regulile minime de convietuire in cadrul comunitatii.

Sursa foto: shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri