Veste buna pentru bucuresteni: STB anunta ca a igienizat mijloacele de transport in acest weekend

Societatea de Transport Bucuresti - STB SA a desfasurat sambata si duminica o actiune ampla de curatenie si igienizare a mijloacelor de transport in comun.

Potrivit unui comunicat al STB SA, actiunea face parte din campania inceputa in luna decembrie a anului trecut, prin care societatea isi propune sa asigure vehicule igienice si un grad de confort cat mai ridicat pentru calatori. Astfel, pentru fiecare vehicul care va iesi in traseu, va fi aplicat programul de spalare si igienizare in interior si exterior, precum si neutralizarea graffiti-urilor, conform Agerpres.ro.

"Treptat, toate vehiculele din parcul circulant al STB vor fi curatate si igienizate, iar fiecare vehicul va fi ulterior monitorizat pentru a se urmari mentinerea unui aspect decent. Toate autobazele sunt dotate cu statii de spalare noi, moderne, iar de anul trecut si unele depouri beneficiaza de astfel de echipamente complet automatizate", se arata in comunicat.

STB subliniaza ca igienizarea vehiculelor si asigurarea unor conditii de calatorie corespunzatoare constituie o prioritate pentru conducerea societatii, care face eforturi pentru cresterea gradului de confort al calatorilor. Asadar, pe parcursul acestui an, au fost derulate constant mai multe actiuni de curatare si de igienizare a mijloacelor de transport in comun.

"STB lanseaza un apel public pentru pastrarea curateniei in vehicule, intrucat, adesea, interiorul mijloacelor de transport isi pierde aspectul decent din cauza comportamentului inadecvat al unor calatori. Cei care creeaza disconfort celorlalti pasageri, prin mazgalirea cu graffiti, vandalizarea, zgarierea interiorului, aruncarea de resturi de mancare ori de bautura in vehicule, conform Regulamentului serviciului comunitar de transport public local de calatori, risca amenzi de 500 lei. Totusi, politica STB nu este aceea de a sanctiona calatorii, ci de constientizare a publicului asupra faptului ca mentinerea unor conditii civilizate de transport depinde de fiecare dintre noi", se spune in document.

Citeste si:
Circulația tramvaiului 41, blocată la stația Brașov
Circulația tramvaiului 41,...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri