Brent Valmar, Porsche Romania: Piata auto ar putea atinge nivelul de 165.000 masini noi in 2019

Piata auto este pe un ritm de crestere de cativa ani, iar tendinta este ca isi va continua trendul ascendent anul viitor. Numarul de masini noi vandute in 2019 ar putea urca la 165.000 de unitati, considera Brent Valmar, director general Porsche Romania.

"Piata va continua sa creasca si in anul 2019, cand estimam ca va atinge nivelul de circa 165.000 de masini noi vandute", a declarat Brent Valmar.

SUV-urile vor fi si anul viitor cele mai cautate masini, specialistii se asteapta ca una din trei masini sa fie din acest segment.

"Pe segmentul masinilor personale vom continua sa vedem o accentuare a preferintei clientilor pentru masini de dimensiuni mari si credem ca mai mult de una din trei masini noi vandute vor fi din categoria SUV", a mai spus Valmar.

Masinile electrice si hibride inregistreaza o crestere puternica in Romania, desi volumele sunt inca mici. Aceasta tendinta va continua si in 2019. Anul 2018 a fost cel mai bun an de pana acum pentru masinile electrice, atat in tara, cat si in Europa.

Citeste si:
Seful Porsche: In 30 de ani de capitalism, economia a crescut de 5 ori
Brent Valmar, Porsche...

"Ne asteptam la cresteri sustinute pe segmentul de masini electrice, unde piata abia incepe sa se contureze. Cresterea segmentului trebuie acompaniata de dezvoltarea infrastructurii de incarcare la nivel national. Porsche Romania face propriile investitii in reteaua de distributie, dar este necesara o mai mare implicare a autoritatilor in aceasta zona", a adaugat directorul general Porsche Romania.

Pe primele unsprezece luni din 2018, volumul autoturismelor noi inmatriculate a atins 121.634 unitati, in crestere cu 24% fata de perioada similara din 2017.

In ceea ce priveste autoturismele second-hand inmatriculate pentru prima oara in Romania, volumul acestora fiind pe primele unsprezece luni din 2018 la un nivel de 434.914 unitati, ceea ce reprezinta o scadere cu 8% fata de perioada similara din 2017.

Citeste si:
Porsche Romania a vandut mai mult SUV-uri in 2019
Porsche Romania a vandut mai...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Directiva care afectează transportatorii de marfă, adoptată de PE
Setari Cookie-uri