Piata auto este pe un ritm de crestere de cativa ani, iar tendinta este ca isi va continua trendul ascendent anul viitor. Numarul de masini noi vandute in 2019 ar putea urca la 165.000 de unitati, considera Brent Valmar, director general Porsche Romania.

"Piata va continua sa creasca si in anul 2019, cand estimam ca va atinge nivelul de circa 165.000 de masini noi vandute", a declarat Brent Valmar.

SUV-urile vor fi si anul viitor cele mai cautate masini, specialistii se asteapta ca una din trei masini sa fie din acest segment.

"Pe segmentul masinilor personale vom continua sa vedem o accentuare a preferintei clientilor pentru masini de dimensiuni mari si credem ca mai mult de una din trei masini noi vandute vor fi din categoria SUV", a mai spus Valmar.

Masinile electrice si hibride inregistreaza o crestere puternica in Romania, desi volumele sunt inca mici. Aceasta tendinta va continua si in 2019. Anul 2018 a fost cel mai bun an de pana acum pentru masinile electrice, atat in tara, cat si in Europa.

Brent Valmar, Porsche...
Citeste si: Este nevoie de o forma de taxare care sa inlocuiasca timbrul de mediu

"Ne asteptam la cresteri sustinute pe segmentul de masini electrice, unde piata abia incepe sa se contureze. Cresterea segmentului trebuie acompaniata de dezvoltarea infrastructurii de incarcare la nivel national. Porsche Romania face propriile investitii in reteaua de distributie, dar este necesara o mai mare implicare a autoritatilor in aceasta zona", a adaugat directorul general Porsche Romania.

Pe primele unsprezece luni din 2018, volumul autoturismelor noi inmatriculate a atins 121.634 unitati, in crestere cu 24% fata de perioada similara din 2017.

In ceea ce priveste autoturismele second-hand inmatriculate pentru prima oara in Romania, volumul acestora fiind pe primele unsprezece luni din 2018 la un nivel de 434.914 unitati, ceea ce reprezinta o scadere cu 8% fata de perioada similara din 2017.

Porsche Romania, cel mai mare...
Citeste si: Cel mai mare importator auto din Romania vrea sa vanda 50000 masini/an


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Piata auto din Romania a depasit 130.000 de unitati anul trecut