Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunta ca a semnat, marti, contractul pentru proiectarea si executia Variantei de Ocolire a Municipiului Timisoara Sud cu italienii de la Tirrena Scavi. Proiectul are o lungime de 25,69 kilometri, iar valoarea contractului este de 58 de milioane de euro, fara TVA, sursa de finantare fiind din fonduri europene nerambursabile.

Traseul proiectului Varianta de ocolire Timisoara Sud se desfasoara pe teritoriul administrativ al judetului Timis, pe raza municipiului Timisoara si a localitatilor Sanmihaiu Roman, Sag, Giroc, Mosnita Noua si Ghiroda.

Varianta de ocolire Timisoara Sud va avea ca rezultat fluidizarea traficului intern si international care intra in tara prin zona Stamora Moravita, se desfasoara pe DN 59, ajunge in zona Timisoara si se indreapta catre centrul tarii pe DN 6 sau pe viitoarea autostrada Arad - Timisoara - Lugoj.

Varianta de ocolire Timisoara Sud este tronsonul care completeaza varianta de ocolire a Timisoarei intre piciorul rampei sud al podului peste canalul Bega si nodul rutier km 549+076 (pe DN6) de unde se desprinde Varianta de Nord existenta, inchizand astfel, varianta de ocolire ce inconjoara intreg municipiul.

Retail jobs

La drumurile intersectate de varianta de ocolire, au fost prevazute intersectii la nivel tip giratie si intersectii la nivel tip „cruce”.

Operatorul economic care va realiza proiectarea si executia este TIRRENA SCAVI SpA. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 LEI fara TVA, echivalentul a 58 milioane Euro fara TVA, avand un cost/km de 2,25 milioane euro fara TVA.

In conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 30 luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare si 24 luni pentru executia lucrarilor. Perioada de garantie a lucrarilor ofertata de Antreprenorul castigator este de 10 ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri