Volkswagen, BMW si Audi, cele mai cautate branduri de masini pe piata auto second-hand in 2018

Cele mai cautate branduri de masini pe piata auto second-hand anul acesta au apartinut producatorilor Volkswagen (peste 55 milioane de afisari), BMW si Audi, potrivit unei analize a Autovit.ro.

Din punct de vedere al modelului cautat, Volkswagen Passat a tinut primul loc in clasament cu 11,6 milioane de cautari.

In ceea ce priveste piata auto locala, aceasta a fost marcata in 2018 de cateva tendinte care au contribuit la cresterea numarului de tranzactii realizate: segmentul SUV a atins noi cote record pe piata masinilor noi, iar inmatricularile de masini electrice au fost de cinci ori mai mari decat in anul anterior.

Per total, inmatricularile de masini rulate din import au ramas la o medie lunara de 39.000 de unitati, iar reinmatricularile au fost si mai mari, in jumatate dintre luni fiind depasit pragul de 50.000 de unitati.

Citeste si:
Pandemia a lovit puternic piața auto în iulie. Cererea pentru...
Pandemia a lovit puternic...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

In 2018, 70% dintre masinile vandute pe Autovit.ro au fost de la dealeri autorizati, in timp ce restul, de 30%, au provenit de la persoane fizice.

Ce modele s-au vandut cel mai rapid

Dintre brandurile populare pe Autovit.ro, Dacia, Volkswagen si Opel s-au vandut si cel mai rapid. In medie, timpul de vanzare pentru modelele Dacia a fost de 17 zile, iar pentru celelalte doua marci de 19 zile.

Si autoturismele BMW, Audi, Ford, Skoda sau Renault s-au vandut rapid, anunturile pentru aceste branduri fiind publicate timp de 20 de zile, in medie.

Tendintele anului 2018: SUV-uri si masini electrice

Pe plan global, segmentul SUV s-a remarcat la nivelul Uniunii Europene, unde a depasit o cota de piata de 30%. Romania s-a aliniat tendintelor internationale, astfel ca segmentul SUV a atins noi cote record pe piata masinilor noi, Dacia Duster fiind modelul cu cele mai mari vanzari.

Citeste si:
Evoluția pieței auto în timpul pandemiei. România a depășit Spania...
Evoluția pieței auto în...

In plus, cota de piata a diesel-ului a scazut de la 46% la 36% intr-un an, marcile germane premium avand cea mai mare pondere a diesel-ului in total vanzari.

De asemenea, 2018 a fost cel mai bun an pentru masinile electrice pe plan local, acesta finalizandu-se cu peste 500 de inmatriculari. Numarul de statii de incarcare a crescut considerabil, iar inmatricularile de masini 100% electrice au fost de aproape cinci ori mai mari decat in 2017.

Inmatricularile de masini rulate din import au ramas la o medie lunara de 39.000 de unitati, cu nici o luna de sub 30.000, iar la tranzactiile cu masini rulate pe plan intern (reinmatriculari) cifrele au fost si mai mari, in jumatate dintre luni fiind depasit pragul de 50.000 de unitati.

Autovit.ro este cea mai mare platforma online din Romania destinata vanzarii si cumpararii de masini noi si second-hand, cu peste 2 milioane de vizitatori lunari si peste 1000 de dealeri auto care folosesc serviciile companiei. Potrivit unui studiu Unlock Market Research, 78% dintre romanii interesati de domeniul auto au folosit Autovit.ro pentru a vinde sau a cumpara o masina.

Citeste si:
Piata auto 2018: pariu pe 120.000 de unitati
Piata auto 2018: pariu pe...

Sursa foto: By gpointstudio / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri