Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) organizeaza in data de 11.01.2019, in intervalul orar 08:30 – 10:30, un protest in fata Reprezentantei Comisiei Europene de la Bucuresti cu ocazia vizitei Presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, si a Colegiului Comisarilor care vor participa la Ceremonia oficiala de lansare a Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene.

Acest protest are ca scop constientizarea factorilor politici decidenti de la Bucuresti si Bruxelles privitor la pericolul pe care il reprezinta adoptarea acestui nou pachet de reglementari care va inchide piata transporturilor vest europeana pentru transportatorii rutieri din est, prin masuri vadit protectioniste, inadmisibile intr-o piata libera cum se autocaracterizeaza Uniunea Europeana.

UNTRR a mai solicitat organizarea unui protest in data de 11.01.2019 si in Piata Victoriei, insa cererea a fost respinsa de Primaria Municipiului Bucuresti.

Transportatorii romani sunt chemati sa se alature protestului pentru stoparea adoptarii Pachetului Mobilitate 1 prin votul europalamentarilor romani si a celor europeni, precum si prin pozitia si masurile care vor fi adoptate in urmatoarele 6 luni in care Romania va detine Presedintia la Consiliul Uniunii Europene.

Dupa aprobarea pozitiei Parlamentului European, Pachetul Mobilitate 1 va intra in procedura de trialog pentru armonizarea pozitiilor celor 3 institutii europene - Parlamentul European, Comisia Europeana si Consiliul de Transport UE in vederea aprobarii textului final.

Citeste si:
UNTRR solicita ca legislatia RCA sa nu fie modificata
UNTRR solicita ca legislatia...

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) este o organizatie profesionala si patronala, neguvernamentala, independenta, apolitica, fondata in 1990 pe principii democratice, care promoveaza si apara interesele transportatorilor rutieri pe plan intern si international, inregistrand de la infiintare pana in prezent peste 16.000 de firme inscrise - operatori care efectueaza transporturi interne si internationale de marfa si persoane.

Sursa foto: By artjazz / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
România, avertizată de CE: 48 de depozite ilegale de deșeuri necesită ÎNCHIDEREA
Setari Cookie-uri