Asociatia Pro Infrastructura spune ca anul acesta nu sunt sanse sa avem inca 118 km asa cum afirma CNAIR, ci doar 43 km.

" In 2019 pot fi inaugurati cu siguranta doar 43,28 km, adica loturile 3 (mai-iunie) si 4 (august-septembrie) ale Autostrazii A1 Lugoj-Deva (intre Holdea si Soimus). In acest moment, este fezabil, dar dificil, ca la finalul lui 2019 sa circulam pe inca aproximativ 8 km din Autostrada A10 intre Sebes si nodul Alba Iulia Sud, pe bretele scurte de acces de la Lancram. Restul tronsonului (pana la Alba Iulia Nord) nu poate fi gata in 2019, realist vorbind.

Iar sectorul de 17,9 km din Autostrada Transilvania (A3) dintre Iernut si Chetani are doar sanse teoretice sa fie deschis pana la sfarsitul lui 2019 din cauza problemelor financiare ale constructorului (Astaldi) si birocratiei nerezolvate. Asadar, scenariul realist ne indica 43,28 km noi de autostrada in acest an, iar cel foarte optimist 69,18 km. Restul sunt doar promisiuni pentru naivi, dezinformari grosolane", spun reprezentantii Asociatiei Pro Infrastructura.

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anticipeaza ca la finalul acestui an, soferii vor circula pe 925 de kilometri de drumuri de mare viteza, cu circa 120 de kilometri mai mult decat in prezent. In 2020 se estimeaza ca numarul kilometrilor de autostrada va trece de 1.000, in anul urmator vor fi inaugurati circa 100 de kilometri, iar in 2022, totalul va ajunge la circa 1.400 de kilometri.

La finalul anului 2018, soferii puteau circula pe 807 kilometri de drumuri de mare viteza, dupa ce s-au finalizat 60 de kilometri. Celor 747 de kilometri din 2017 li s-au adaugat 6,5 kilometri din autostrada Bucuresti-Ploiesti, 11 kilometri din Varianta Ocolitoare Carei, din judetul Satu Mare, 13,7 kilometri din Autostrada Transilvania, pe loturile Ogra-Iernut si Ungheni-Iernut, 9,6 kilometri de autostrada intre Campia Turzii si Nadaselu, 29 de kilometri din autostrada Sebes-Turda, loturile 3 si 4 si 10 kilometri din varianta ocolitoare Caracal. In constructie mai erau 143 de kilometri, iar in pregatire erau circa 1.900 de kilometri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri