A doua generatie Range Rover Evoque a fost lansata pe piata din Romania, la un pret de 35.500 euro fara TVA, pentru varianta cu transmisie automata si tractiune integrala, 2.0l Diesel, 150 CP.

Clientii pot alege intre sase variante de motorizari Ingenium in patru cilindri, trei pe benzina si respectiv trei diesel.

„Masina asteptata de catre toti fanii conceptului Evoque a sosit in Romania. Noul Range Rover Evoque se lanseaza pe un drum deschis de predecesorul sau, al carui debut din octombrie 2011 a dus la un numar impresionant de unitati vandute, dar si la mult ravnita pozitie de lider de segment pe piata autohtona, pentru o lunga perioada de timp. Designul improspatat impreuna cu noile tehnologii de ultima generatie din domeniul 4x4, siguranta rutiera si sistemele Infotainment vor face, cu siguranta, din acest nou model, un etalon pentru categoria premium SUV”, mentioneaza Mihai Ivanescu, Director General Premium Auto, Importator Oficial Jaguar Land Rover in Romania.

Cu vanzari globale ce depasesc 772.000 unitati si peste 217 premii internationale, Noul Range Rover Evoque reprezinta evolutia sofisticata si reinterpretata a versiunii initiale lansate in 2011. Noul autovehicul imbina caracteristicile traditionale Range Rover cu tehologia de ultima generatie, venind astfel in intampinarea nevoilor clientilor din intreaga lume. Printre cele mai importante aspecte tehnologice se numara tehnologia de tip “Clear Sight Ground View”, ca parte a sistemului de camere perimetrale si oglinda retrovizoare care se transforma intr-un ecran HD pentru a reda ceea ce se afla in spatele autovehiculului.

”Sub caroserie se afla o revolutie tehnica si de inginerie. Structura complet noua este compatibila atat pentru sistemul plug-in, cat si pentru varianta mild-hybrid, singurele elemente nemodificate, la exterior, fiind balamalele usilor. Noul sasiu exploateaza la maxim caroseria mai rigida, asigurand confort in timpul calatoriei si rafinamentul unui veritabil Range Rover. Acum, Evoque este mai capabil ca niciodata. Software-ul care se afla in spatele sistemului Infotainment a fost rafinat pentru a-i oferi soferului o experienta si mai intuitiva”, a declarat Nick Rogers, Director Executiv, Product Engineering, Jaguar Land Rover.

Interesul Land Rover pentru sustenabilitate se reflecta si in folosirea unei game ample de materiale pentru interior, ce pastreaza semnatura de lux a Range Rover Evoque.

Mai mult, Jaguar Land Rover s-a concentrat asupra diminuarii impactului generat de autovehicule asupra mediului. Acest lucru a implicat reducerea de CO2 necesar pentru fabricarea fiecarui autovehicul cu 46 % fata de modelele din 2007 si achizitionarea de electricitate fara carbon pentru toate operatiunile din Marea Britanie.

La o viteza de sub 17 km/h (11 mph), in timpul franarii, motorul se opreste pentru a micsora emisiile. Aceasta tehnologie combina reducerea consumului de carburant si a emisiilor de gaze de esapament, atingand rezultate de 50,4mpg (5,6l / 100km) si emisii de CO2 de 149g / km (Echivalent NEDC).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri