Proiectele pentru autostrada Ploiesti-Buzau-Foscani-Bacau-Pascani-Siret, denumita Autostrada Unirii Principatelor Romane, si autostrada Focsani-Albita, denumita Autostrada Basarabia, ar putea incepe anul acesta, dupa ce o propunerea legislativa a fost depusa la Senat, in ianuarie.

Propunerea legislativa pentru autostrada Ploiesti-Buzau-Foscani-Bacau-Pascani-Siret, denumita Autostrada Unirii Principatelor Romane, si autostrada Focsani-Albita, denumita Autostrada Basarabia, a fost inregistrata la Senat pentru dezbatere pe 22 ianuarie, de senatorul PMP, Gabi Ionascu, si are ca termen de consultare data de 23 martie 2019.

Autostrada Unirii Principatelor Romane incepe de la autostrada A3 Bucuresti-Bors in apropierea Municipiului Ploiesti si continua pana la Vama Siret, judetul Suceava de la frontiera de Nord a Romaniei cu Ucraina.

Autostrada Basarabia incepe de la Autostrada Unirii Principatelor Romane in apropierea Municipiului Focsani, pana la Vama Albita, judetul Vaslui de la frontiera de Est a Romaniei cu Republica Moldova.

„Prin legea privind aprobarea obiectivului de investitii Autostrada Iasi-Targu Mures „Autostrada Unirii” se vor conecta doua provincii istorice ale Romaniei, Transilvania-Moldova, la aceasta data nefiind definitivata investitia intr-o autostrada care sa conecteze capitala administrativa – Bucuresti de capitala culturala - Iasi, dar si cu Republica Moldova si Ucraina”, se arata in expunerea de motive publicata pe site-ul Senatului.

Ministrul Transporturilor...
Citeste si: Min. Transporturilor vrea sa verifice cum lucreaza constructorii

Cele doua autostrazi se finanteaza de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, din credite externe si fonduri europene nerambursabile si/sau prin parteneriat public-privat.

Ministerul Transporturilor va incepe, in termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a legii, procedurile necesare pentru realizarea obiectivelor de investitii, se precizeaza in document.

In Master Planul General de Transport sunt mentionate autostrazile Ploiesti-Buzau-Focsani-Bacau-Pascani-Siret si autostrada Focsani-Albita. Sectorul Ploiesti-Albita, pana la frontiera cu Republica Moldova, format din tronsoanele Ploiesti-Buzau-Focsani, in lungime de 133 de kilometri si tronsonul II Focsani-Albita, in lungime de 155 de kilometri, face parte din Coridorul IX pan-european Helsinki-Alexandroupolis.

Ecaterina Andronescu:...
Citeste si: Profesorii ar putea fi evaluati dupa model japonez, din 10 in 10 ani

Sursa foto: Asociatia Pro Infrastructura

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Legea dezincriminarii constructiilor neautorizate, inapoi in Parlament