Skoda aduce anul acesta pe piata modelul Scala, concurent pentru Golf si un model plug-in, Superb PHEV, alaturi de crossover-ul Kamiq.

Scala ajunge pe piata la jumatatea anului si promite motorizari diesel si benzina cu puteri de pana la 150 CP. Propulsoarele pe benzina ar putea fi 1.0 litri TSI 95 CP si 115 CP, 1.5 litri 150 CP. Varianta diesel va fi 1.6 litri 115 CP.

Acesta este primul model al cehilor care are numele marcii scris pe spate in loc de logo. Scala va inlocui Rapid Spaceback in gama de modele. Modelul va avea 4.36 m lungime, 1,79 m latime si 1,47 m inaltime. Portbagajul are 467 de litri si poate primi optional actionare electrica.

Skoda Superb facelift PHEV

Skoda aduce pe versiunea facelift a modelului Superb un sistem de propulsie plug-in hybrid, intalnit si pe Passat GTE. Un motor de 1,4 litri benzina si 156 CP, insotit de un motor electric de 116 CP, va oferi modelului 218 CP. Cu o baterie de 13 kWh, Superb PHEV va avea o autonomie in mod electric de 70 kilometri.

Modificarile pentru Superb facelift vor fi destul de mici, va avea alte blocuri optice, grila si stopuri.

Skoda Kamiq

Crossover-ul Skoda Kamiq este cu 8 mm mai lung (4,39 m) decat Karoq, dar este mai ingust si mai scund, are 1,78 m latime si 1,59 m inaltime. Ampatamanetul este de 2,61 metri.

Kamiq va avea un motor de 1,5 litri benzina 110 CP si un cuplu de 150 Nm, impreuna cu o transmisie automata.

Interiorul lui Kamiq este inspirat de conceptul Vision RS si vine cu un display de 10.25 inchi. Acesta va fi primul SUV al Skoda care va avea numele marcii trecuta pe spate in loc de logo. Modelul va debuta la Salonul Auto de la Geneva.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri