Drumul Expres Craiova-Pitesti intarzie cu cel putin 17 luni dupa ce Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anulat licitatia pentru tronsonul 3 si urmeaza sa o anuleze si pentru tronsonul 4, informeaza Asociatia Pro Infrastructura.

"CNAIR a anulat licitatia pentru tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitesti. Comunicarile au fost trimise catre ofertanti in 18.02.2019. Aceeasi soarta o va avea si lotul 4. In total avem 63,5 km in plop. Desi am spus de nenumarate ori ca se va ajunge aici, am fost ignorati. Prostia si fuga de raspundere a iresponsabililor din Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere se traduc in minim 17 luni de intarziere a proiectului!", transmite Pro Infrastructura.

Licitatiile pentru Drumul Expres Craiova-Pitesti au inceput pe 8 iulie 2017. Compania Strabag a depus contestatii la ambele tronsoane inainte de deschiderea ofertelor, acuzand CNAIR de nereguli in documentatia tehnica. Strabag primeste castig de cauza in instanta, iar CNAIR este obligata sa ia masuri de remediere si sa amane data depunerii ofertelor. Insa, CNAIR nu a asteptat decizia definitiva a judecatorilor si a deschis ofertele, astfel ca hotararea instantei nu a putut fi pusa in aplicare. Rezultatul a fost anularea licitatiei, explica asociatia.

Retail jobs

"In loc sa-si asume greseala, anuland imediat licitatia si repornind procedura, iresponsabilii CNAIR au mers pana in panzele albe, atacand pe cale extraordinara, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), fara a avea sorti de izbanda. Recursurile CNAIR au fost respinse de ICCJ", potrivit Pro Infrastructura.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri