Drumul Expres Craiova-Pitesti intarzie cu cel putin 17 luni dupa ce Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anulat licitatia pentru tronsonul 3 si urmeaza sa o anuleze si pentru tronsonul 4, informeaza Asociatia Pro Infrastructura.

"CNAIR a anulat licitatia pentru tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitesti. Comunicarile au fost trimise catre ofertanti in 18.02.2019. Aceeasi soarta o va avea si lotul 4. In total avem 63,5 km in plop. Desi am spus de nenumarate ori ca se va ajunge aici, am fost ignorati. Prostia si fuga de raspundere a iresponsabililor din Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere se traduc in minim 17 luni de intarziere a proiectului!", transmite Pro Infrastructura.

Licitatiile pentru Drumul Expres Craiova-Pitesti au inceput pe 8 iulie 2017. Compania Strabag a depus contestatii la ambele tronsoane inainte de deschiderea ofertelor, acuzand CNAIR de nereguli in documentatia tehnica. Strabag primeste castig de cauza in instanta, iar CNAIR este obligata sa ia masuri de remediere si sa amane data depunerii ofertelor. Insa, CNAIR nu a asteptat decizia definitiva a judecatorilor si a deschis ofertele, astfel ca hotararea instantei nu a putut fi pusa in aplicare. Rezultatul a fost anularea licitatiei, explica asociatia.

"In loc sa-si asume greseala, anuland imediat licitatia si repornind procedura, iresponsabilii CNAIR au mers pana in panzele albe, atacand pe cale extraordinara, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), fara a avea sorti de izbanda. Recursurile CNAIR au fost respinse de ICCJ", potrivit Pro Infrastructura.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri