Premierul Viorica Dancila a afirmat miercuri ca Guvernul face progrese in privinta proiectului autostrazii Ploiesti - Comarnic - Brasov, sustinand ca in numai cateva luni s-a ajuns in faza finala a achizitiei publice, noteaza Agerpres.

"Facem progrese in privinta proiectului autostrazii Ploiesti - Comarnic - Brasov, o investitie asteptata de romani, foarte importanta pentru sustinerea dezvoltarii economice. Desi guvernele anterioare au promis ca vor realiza aceasta autostrada si au facut si refacut studiile de fezabilitate, noi, numai in cateva luni, am ajuns in faza finala a achizitiei publice. Recent, conform termenului limita stabilit, o asociere de firme cu vasta experienta in domeniul infrastructurii a depus oferta detaliata pentru construirea si operarea in parteneriat public-privat a autostrazii Ploiesti - Comarnic - Brasov, comisia de evaluare a deschis oferta, se verifica documentatia, iar in scurt timp va incepe negocierea clauzelor contractului de parteneriat public-privat", a declarat Viorica Dancila, in deschiderea sedintei de Guvern.

Premierul a mentionat ca, tot in domeniul infrastructurii, Executivul va adopta, in sedinta de miercuri, o hotarare pentru declansarea procedurilor de expropriere pentru primul tronson al drumului expres Craiova - Pitesti care va avea 17,7 kilometri.

"Sumele estimate pentru despagubirile ce vor fi acordate pentru imobilele proprietate privata aflate pe traseul viitorului drum expres, aproximativ 4 milioane de lei, sunt alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor. Drumul expres Craiova - Pitesti va avea patru benzi de circulatie, doua benzi pe sens, si va ocoli orasele de pe traseu - Bals si Slatina", a precizat Dancila.

Citeste si:
Germania are prima "autostradă" pentru biciclete. Are 100 de km...
Germania are prima...
Sursa foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Cum se vede Romania prin ochii unui tanar doctorand in SUA
Setari Cookie-uri