Zapada de 4 metri pe Transalpina. Drumarii intervin pentru deblocarea unui sector de drum pana la minivacanta de Paste

Traficul rutier pe drumul national 67C, Transalpina, ar putea fi deschis intre Ranca si Varful Papusa pana la minivacanta de Paste.

Intrucat zapada are in unele zone 4 metri, drumarii folosesc incarcatoare frontale pentru indepartarea zapezii de pe carosabil.

"Angajatii Sectiei de Drumuri Nationale Targu Jiu, actioneaza incepand de astazi pe DN 67C, tronsonul Ranca - Obarsia Lotrului, pentru a indeparta zapada de pe suprafata carosabila. Interventia este dificila din cauza stratului de zapada tasat care depaseste in unele zone inaltimea de 4 metri. Autofrezele nu pot actiona in aceste zone, deoarece exista riscul deteriorarii lor. Din acest motiv sunt folosite incarcatoarele frontale pentru indepartarea cantitatilor de zapada depuse pe partea carosabila iar autofrezele vor interveni doar acolo unde este posibil. Se fac eforturi ca sectorul de drum cuprins intre Ranca si Varful Papusa, sa fie deschis pana la minivacanta de Paste", anunta compania.

Transalpina (DN 67c) este cel mai inalt drum rutier din Romania si din Muntii Carpati si atinge altitudinea maxima (2.145 m) in Pasul Urdele.

Denumit si drumul regelui, Transalpina traverseaza Muntii Parang de la N la S fiind paralela cu Valea Oltului si Valea Jiului si face legatura intre localitatile Novaci (Gorj) si Saliste (Sibiu). Drumul a fost inaugurat de Regele Carol al-II-lea in 1938 si a ramas neasfaltat pana in 2009.

Citeste si:
"Drumul regelui" a fost redeschis circulației rutiere
Transalpina a fost redeschisă...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Elon Musk lovește din nou: Tesla a lansat pantalonii scurți ”S3XY”
Setari Cookie-uri