Traficul rutier pe drumul national 67C, Transalpina, ar putea fi deschis intre Ranca si Varful Papusa pana la minivacanta de Paste.

Intrucat zapada are in unele zone 4 metri, drumarii folosesc incarcatoare frontale pentru indepartarea zapezii de pe carosabil.

"Angajatii Sectiei de Drumuri Nationale Targu Jiu, actioneaza incepand de astazi pe DN 67C, tronsonul Ranca - Obarsia Lotrului, pentru a indeparta zapada de pe suprafata carosabila. Interventia este dificila din cauza stratului de zapada tasat care depaseste in unele zone inaltimea de 4 metri. Autofrezele nu pot actiona in aceste zone, deoarece exista riscul deteriorarii lor. Din acest motiv sunt folosite incarcatoarele frontale pentru indepartarea cantitatilor de zapada depuse pe partea carosabila iar autofrezele vor interveni doar acolo unde este posibil. Se fac eforturi ca sectorul de drum cuprins intre Ranca si Varful Papusa, sa fie deschis pana la minivacanta de Paste", anunta compania.

Transalpina (DN 67c) este cel mai inalt drum rutier din Romania si din Muntii Carpati si atinge altitudinea maxima (2.145 m) in Pasul Urdele.

Denumit si drumul regelui, Transalpina traverseaza Muntii Parang de la N la S fiind paralela cu Valea Oltului si Valea Jiului si face legatura intre localitatile Novaci (Gorj) si Saliste (Sibiu). Drumul a fost inaugurat de Regele Carol al-II-lea in 1938 si a ramas neasfaltat pana in 2009.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri