Drumarii au intervenit, in noaptea de duminica spre luni, pe Transalpina, in sprijinul mai multor turisti care au ramas blocati cu autoturismele in zona Ranca - Obarsia Lotrului din cauza ghetii sau carora le-a fost teama sa mai coboare din zona dupa lasarea intunericului.

"A nins, s-au inregistrat temperaturi foarte scazute si un vant foarte puternic care a dus la formarea stratului de gheata pe partea carosabila, am intervenit cu material antiderapant, dar, din pacate, nu am putut curata partea carosabila pentru ca vantul foarte puternic a inghetat din nou si materialul antiderapant, care are o actiune pana la minus 8 grade, iar vantul puternic a facut ca temperatura de pe Transalpina sa fie mult mai scazuta. Facem apel la conducatorii auto sa nu intre pe sectorul de drum inchis, este obligatoriu sa aiba anvelope de iarna atunci cand e zapada, indiferent de data din calendar. Acum a iesit soarele, utilajele sunt pe drum, curatam drumul si dupa aceea o sa dam drumul la circulatie, momentan circulatia acum este oprita", a declarat luni reprezentantul Sectiei Drumuri Nationale (SDN) Targu-Jiu, Cristi Tudor, scrie Agerpres.

El a adaugat ca circulatia pe sectorul de drum Ranca - Obarsia Lotrului este oprita luni dimineata, drumarii actionand pentru curatarea soselei. Traficul va fi reluat in momentul in care se va putea circula in conditii de siguranta.

"Noaptea trecuta, la ultima revizie efectuata de colegii de la Districtul Ranca, au identificat pe acest sector de drum care este inchis pe timpul noptii (Ranca - Obarsia Lotrului n.r.), dar, din pacate, unii participanti la trafic nu respecta aceste indicatii ale noastre, de a nu intra pe acest sector de drum, unii soferii s-au intors, au inteles ca este periculos, altora le-a fost frica sa mai coboare si au lasat masinile sus pe munte si au fost coborati de catre colegii mei cu utilajele de deszapezire pana in Novaci. Urmeaza sa isi recupereze masinile de pe munte in urmatoarele zile", a mai spus Cristi Tudor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri