Pe un anumit sector de drum de pe Transalpina se poate circula doar intre anumite ore

Traficul rutier pe drumul national 67C, Transalpina, va fi permis intre Ranca si Obarsia Lotrului numai intre orele 9:00 si 18:00. Anul trecut, la inceputul lunii octombrie a nins pe Transalpina.

Masura a fost luata pentru ca utilajele CNAIR sa aiba timpul necesar pentru a actiona, iar reprezentantii companiei sa faca revizia drumului si sa asigure circulatia in conditii de siguranta pentru participantii la trafic.

"Facem apel la conducatorii auto sa respecte restrictiile instituite si sa nu intre pe sectorul de drum mentionat in alte intervale orare, decat cele permise, pentru ca isi pun viata in pericol din cauza instabilitatii atmosferice la altitudine, ceea ce poate genera formarea de gheta pe carosabil, ceata densa, precum si caderi de stanci", informeaza CNAIR.

Transalpina (DN 67c) este cel mai inalt drum rutier din Romania si din Muntii Carpati si atinge altitudinea maxima (2.145 m) in Pasul Urdele.

Denumit si drumul regelui, Transalpina traverseaza Muntii Parang de la N la S fiind paralela cu Valea Oltului si Valea Jiului si face legatura intre localitatile Novaci (Gorj) si Saliste (Sibiu). Drumul a fost inaugurat de Regele Carol al-II-lea in 1938 si a ramas neasfaltat pana in 2009.

Citeste si:
Traficul rutier pe A2 a fost redeschis la 9 ore dupa accident
Traficul rutier pe A2 a fost...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Sursa foto: Calin Stan / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri