Continental Romania va dezvolta la Iasi sistemul de franare hidraulica MK C1, care reduce emisiile de CO2 ale masinilor hibride cu aproximativ 5 g/km.

Presiunea e tot mai mare in ceea ce priveste emisiile de CO2 ale autoturismelor: in UE, vehiculele nou-inmatriculate vor putea sa emita, in medie, doar 95 g dioxid de carbon (CO2) pe kilometru din 2021. Fiecare gram de CO2 peste limita va costa producatorii 95 de euro - iar aceasta valoare trebuie sa fie inmultita cu numarul de masini vandute. Pe fondul unei legislatii mai stricte privind emisiile de dioxid de carbon din intreaga lume, accentul se pune acum pe reducerea emisiilor.

"Sistemul de franare electrohidraulica MK C1, instalat intr-un vehicul hibrid tip plug-in din clasa D, a redus emisiile de CO2 in medie cu aproximativ 5 g / km, comparativ cu un sistem de franare conventional - fara franare prin sarma - sistem de franare hibrid ", a declarat Matthias Matic, seful departamentului Vehicle Dynamics in cadrul diviziei Chassis & Safety de la Continental.

In timpul fiecareia dintre cele trei runde de testare, masina echipata cu sistemul cu MK C1 a recuperat, in medie, 160 Wh de energie electrica suplimentara in fazele de decelerare ale ciclului individual - cu aproximativ 32% mai mult decat sistemul cu care s-a facut comparatia. MK C1 face acest lucru posibil, permitand o utilizare consistenta a motorului electric ca generator in timpul franarii. Vehiculul hibrid poate apoi sa utilizeze energia electrica suplimentara generata in acest mod pentru o conducere eficienta din punct de vedere al consumului de combustibil, reducand astfel si emisiile de CO2.

"Pentru eficienta unei masini hibride, este important sa folositi cat mai putin din energia cinetica a vehiculului pe franare, deoarece aceasta energie este pierduta. Sistemul nostru de franare MK C1 permite utilizarea integrala a potentialului recuperat. Acest lucru permite vehiculului sa recastige mai multa energie electrica si sa obtina economii masurabile de dioxid de carbon", a spus Matic.

Citeste si:
10 SUV-uri plug-in hybrid cu prețuri sub 50.000 euro
10 SUV-uri plug-in hybrid cu...

MK C1 a fost deja lansat in productie de serie pentru piata europeana din Frankfurt incepand din 2016, iar pentru piata americana din Morganton, Carolina de Nord, SUA , din 2019.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Orban, după discuțiile cu șefii Renault: Nicio concluzie privitor la concedieri
Setari Cookie-uri