Primaria Brasov cumpara, prin fonduri europene nerambursabile, 26 de troleibuze articulate, de 18 metri, care vor deservi rutele de transport public cu numerele 1, 2, 6 si 31 din municipiul Brasov, potrivit unui comunicat emis vineri de Ministerul Dezvoltarii.

Troleibuzele fi achizitionate cu fonduri europene asigurate prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020, coordonat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP).

Valoarea finantarii nerambursabile este de 77.009.789 lei, iar perioada de implementare - de 36 de luni. Proiectul a fost depus in cadrul apelului cu numarul POR/2018/4/4.1/3/in parteneriat, Obiectivul specific 4.1 „Reducerea emisiilor de carbon in municipiile resedinta de judet prin investitii bazate pe planurile de mobilitate urbana durabila” din Axa prioritara 4 ”Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile” a POR 2014-2020.

POR 2014-2020 este unul dintre programele prin care Romania poate accesa fondurile europene structurale si de investitii provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR), in perioada actuala de programare. Alocarea estimata se ridica la 8,25 miliarde euro, din care 6,7 miliarde de euro reprezinta sprijinul UE, prin FEDR, iar 1,5 miliarde de euro - contributia nationala. Autoritatea de Management a programului functioneaza la nivelul MDRAP.

POR 2014-2020 finanteaza proiecte care contribuie la obiectivul general de crestere a competitivitatii economice si imbunatatirea conditiilor de viata ale comunitatilor locale si regionale, prin sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri, a infrastructurii si serviciilor, pentru dezvoltarea durabila a regiunilor, astfel incat acestea sa-si poata gestiona in mod eficient resursele si sa-si valorifice potentialul de inovare si de asimilare a progresului tehnologic.

Nicusor Dan, despre PMB: E...
Citeste si: Nicusor Dan: Absurd ca PMB sa intre in faliment

Sursa foto: BOGDAN BARBULESCU (C) | AGERPRES

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Ce a facut si ce va face Oradea cu banii europeni?