La 20 de ani de la intrarea pe piata, Porsche Leasing Romania se apropie de un volum finantat de 3 miliarde euro cu 683.000 de contracte, polite asigurare si servicii de intretinere incheiate, a declarat David Gedlicka, CEO al Porsche Finance Group, intr-un interviu pentru wall-street.ro.

"In cei 20 de ani, volumul finantat a fost de aproape 3 miliarde de euro. Peste 680.000 de contracte de finantare, asigurare si servicii de intretinere au fost realizate in acest timp. Piata este in crestere. Sunt in Romania din 2013. Daca as face o comparatie cu acum sase ani, observ o crestere, o dezvoltare. Datele macroeconomice sunt foarte bune in Romania in comparatie cu alte tari", a spus David Gedlicka, care se asteapta la o crestere de 12% anul acesta comparativ cu anul trecut pentru intregul grup de firme (Porsche Finance Group Romania).

Anul trecut, Porsche Finance Group Romania a incheiat 67.250 de contracte noi de finantare, polite de asigurare si intretinere. Volumul finantat aferent contractelor noi a fost de 256 milioane euro.

Servicii noi in 2019: leasing operational pentru persoane fizice

David Gedlicka, mai spune ca, in prezent, clientii isi doresc mai mult confort cand isi comanda o masina noua, mai multe dotari si mai multa siguranta. Pe langa acesta, persoanele fizice cauta solutii noi, nu isi mai doresc asa de mult sa detina o masina, ci doar sa o utilizeze.

"Clientii persoane fizice isi doresc acum sa utilizeze o masina, nu sa o mai detina. Observam ca piata merge in aceasta directie si intentionam sa fim prezenti cat de curand. Vom lansa anul acesta un serviciu de leasing operational pentru persoanele fizice", a adaugat managerul.

Sharetoo - flota creste la 200 de masini anul acesta

Lansat in 2017 pentru clientii companii, serviciul de car sharing Sharetoo va ajunge anul acesta la o flota de 200 de masini. In prezent, flota este compusa din 130 de masini, dintre care 4 sunt modelele electrice e-Golf si e-Up!. Cel mai cautat model din flota este Skoda Octavia.

"Pana la finalul anului, vom avea peste 200 de masini in portofoliul Sharetoo, intrucat cererea este in crestere. Clientii corporate au nevoie de mobilitate pe termen scurt, de la o ora pana la o zi", a adaugat David Gedlicka, care spune ca acest serviciu nu va fi disponibil persoanelor fizice nici anul acesta. Insa, angajatii celor 70 de clienti corporate ai Sharetoo pot folosi aceste masini si in scopuri private.

David Gedlicka s-a alaturat grupului Porsche in anul 2004. Incepand din 2007, David Gedlicka a ocupat functii de conducere in sucursalele Porsche din Slovenia si Ungaria, iar din luna septembrie 2013 a preluat pozitia de CEO in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri