Tesla a fost nevoita sa limiteze la 80% incarcarea bateriilor la statiile sale rapide, in luna mai, pentru a reduce timpul de asteptare al soferilor, scrie electrek.co.

Decizia Tesla se aplica doar statiilor rapide din zonele aglomerate si afecteaza 17% din reteaua pe care brandul auto de masini electrice o are in Statele Unite.

Proprietarii de masini Tesla vor primi o alerta atunci cand se afla intr-o statie cu un regim de limitare a capacitatii de incarcare la 80%.

"Limita de incarcare la 80% din capacitatea unei baterii va fi permanenta in locurile cele mai aglomerate, in timp ce in alte zone va fi doar in sarbatorile nationale sau cand sunt evenimente in zona", spun oficialii Tesla.

Unele statii de incarcare au fost foarte ocupate in perioada unor sarbatori, precum Ziua Recunostintei, ceea ce a dus la perioade lungi de asteptare.

Citeste si:
Cat costa masinile Tesla in Romania si de unde le poti cumpara
Cat costa masinile Tesla in...

Tesla sustine ca noua caracteristica, combinata cu alte actualizari recente ale retelei Supercharger, ar trebui sa duca la o "imbunatatire cu 34% a performantei" la statiile afectate.

Cand Tesla si-a lansat noul V3 Supercharger, a lansat o noua caracteristica, Warmup, care pregateste acumulatorul pentru a primi o incarcare rapida si a economisi timp in statie.

Majoritatea oamenilor nu incarca 100% atunci cand opresc la un Supercharger, intrucat ultimele 20 de procente au nevoie de un timp mai mare de incarcare.

Tesla are o retea globala de peste 1.500 de statii cu aproape 13.000 de puncte de incarcare.

Citeste si:
Goodyear echipeaza o flota de vehicule electrice Tesla cu senzori
Goodyear echipeaza o flota de...

Sursa foto: By Ververidis Vasilis / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Investitie de 20 MIL euro in Romania pentru cca. 1200 statii electrice